Region

Dječak osumnjičen da je slao dojave o bombama na beogradskom aerodromu

Policija je identifikovala i pronašla dječaka za kojeg se sumnja da je slao dojave o bombama na adrese više osnovnih i srednjih škola u Srbiji, kao i na Aerodromu "Nikola Tesla", nezvanično saznaje N1.


Dječak osumnjičen da je slao dojave o bombama na beogradskom aerodromu Foto: UGC
N1Izvor

Uprava za tehniku MUP-a i Policijska uprava Beograd je u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom identifikovala i pronašla 12-godišnjeg dječaka koji je mejlom slao prijetnje o bombama, objavili su mediji.

Policija je u Beogradu izvršila pretres stana i drugih prostorija dvanaestogodišnjeg dječaka, za kojeg se sumnja da je uputio veći broj prijetnji o navodno postavljenim bombama, upućenih 29. februara i 1. marta ove godine, Aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu, OŠ „14. oktobar“ u Loznici, Srednjoj školi u Kladovu, Ministarstvu prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja, OŠ „Vladimir Rolović“, Gimnaziji „Patrijarh Pavle“ i OŠ „14. oktobar“, sve u Beogradu.

MUP navodi da je utvrđeno da je ovaj dječak putem elektronske pošte slao poruke prijeteće sadržine, čime je ugrozio bezbjednost većeg broja djece i građana u Republici Srbiji, kao i funkcionisanje beogradskog aerodroma.

Prilikom pretresa su pronađeni i dokazi o slanju većeg broja prijetnji, dodaju iz policije.

Aerodrom u Beogradu je u četvrtak 29. februara bio privremeno zatvoren pošto su bile prijavljene bombe na dva leta. Dojava o bombama stigla je i danas na Aerodrom.

U oba slučaja je utvrđeno da su dojave bile lažne.

Portal Analitika