Društvo

Pozvao „braću i sestre sa litija“ da slijede put Amfilohija

Direktor OŠ "Bajo Pivljanin" javno podržao protest protiv Rezolucije o Srebrenici

Direktor JU OŠ „Bajo Pivljanin“ u Plužinama Milutin Mirjačić podržao je protest ispred Vlade Crne Gore zakazan za danas u 19 sati.

Direktor OŠ "Bajo Pivljanin" javno podržao protest protiv Rezolucije o Srebrenici Foto: Memorijalni centar Srebrenica
Portal AnalitikaIzvor

„Braćo i sestre sa Litija odazovimo se pozivu na protest protiv rezolucije o Srebrenici koji se zakazan, večeras, 22.05.2024. godine sa početkom u 19 časova ispred Vlade Crne Gore“, poručio je Mirjačić, prenosi IN4S.

Ovo je, kaže, pitanje koje je zajedničko za sve Srbe i sve one koji smatraju da se mora slušati glas naroda. 

„Najvažnije je da postupamo mirno i dostojanstveno. Znamo dobro šta je govorio Mitropolit Amfilohije o Srebrenici, Kosovu i svemu što je bitno za srpski narod. Zato slijedimo taj put, jer mi drugoga puta nemamo. Predsjednici Vlade i Crne Gore slušaju trenutno neke svoje unutrašnje glasove“, kazao je Mirjačić.

Najava za protest pod sloganom "Zaustavimo izdaju" pojavio se na ospkurnom prosrpskom i proruskom portalu IN4S. Naveli su da ovaj skup organizuju srpska patriotska udruženja, a podržali su ga i Slobodna Crna Gora, Ujedinjena Crna Gora te, kako su kazali, "veliki broj asocijacija izbjeglih i prognanih, ali i Crnogorska liberalna stranka sa Kosova, Udruženje Crmničana „13.jul“, i mnogi drugi subjekti iz Crne Gore i regiona".

Rezolucija o Srebrenici će biti na dnevnom redu Generalne skupštine UN-a 23. maja.  

UP: Neprijavljeni skup ispred Vlade najavljen putem društvenih mreža i pojedinih medija
7
UP: Neprijavljeni skup ispred Vlade najavljen putem…
22.05.2024 16:04

 

Portal Analitika