Region

Dinkić: Dobili smo najvreliji krompir, Srbija je na ivici bankrota

Izvor

- Srbija je na ivici bankrota - rekao je Dinkić, koji u Briselu učestvuje na godišnjem skupu Evropskih narodnih partija (EPP), najveće poslaničke grupe u Evropskom parlamentu.

On je rekao da je od svojih kolega iz EPP, koju čine stranke desnog centra iz cijele Evrope, dobio podršku za ulazak u pregovore o učesću u Dačićevoj vladi.

Na pitanje Tanjugovog izveštača kako su lideri EPP, među koje spada i njemačka kancelarka Angela Merkel, reagovali na izbor Dačića za mandatara, Dinkić je rekao da "nikog u Evropi ne interesuje ko je u vladi, već kako vlada radi".

On je rekao da je njegova stranka prihvatila ponudu da uđe u pregovore o vladi, ali da to nije bila laka odluka.

- Stanje je dramatično - odmah nam treba tri milijarde dolara samo da pokrijemo budžetski deficit i spoljni dug - rekao je Dinkić za Tanjug, i optužio prethodnu vladu da je od naroda skrivala istinu o dubini krize

On je rekao da će te probleme morati da rješavaju upravo resori na koje URS pretenduje, ministarstva ekonomije i finansija.

- Dobili smo najvreliji krompir, jer su privreda i finansije uvek najvrelije - rekao je Dinkić.

Dogovor sa mandatarom Ivicom Dačićem ne bi trebalo da bude problem, istakao je Dinkić, ukoliko se prihvate planovi URS o mjerama za spas od bankrota i ravnomjeran razvoj Srbije. Dogovor sa Demokratskom strankom je propao zato što DS nikada nije suštinski želela URS za partnera - kaže Dinkić.

Portal Analitika