Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Đeka-Kalkavan: Zaštita ljudskih prava i sloboda jedan od ključnih prioriteta za pridruživanje EU

Đeka-Kalkavan: Zaštita ljudskih prava i sloboda jedan od ključnih prioriteta za pridruživanje EU

Ministar ljudskih  i manjinskih prava Fatmir Đeka sastao sa sa ambasadorom Republike Turske u Crnoj Gori Barišom Kalkavanom.

Đeka-Kalkavan: Zaštita ljudskih prava i sloboda jedan od ključnih prioriteta za pridruživanje EU Foto: Ministarstvo ljudskih i manjinskih prava
Portal AnalitikaIzvor

Đeka je zahvalio ambasadoru na posjeti, te kazao da su odnosi između Crne Gore i Turske partnerski i visoko kvalitetni, te da se, u različitim oblastima, konstantno unaprjeđuju kroz zajedničke aktivnosti.

"44. Vlada Crne Gore temelji se na snažnoj promociji i zaštiti ljudskih prava i sloboda, kao jednog od ključnih prioriteta za pridruživanje Evropskoj uniji", poručio je Đeka.

On je iskazao interesovanje za jačanjem saradnje Ministarstva kroz planiranje zajedničkih projekata u vezi sa promocijom važnosti poštovanja ljudskih i manjinskih prava, sfere interkulturalnosti, te unaprjeđenja prava lica sa invaliditetom.

Kalkavan je kazao da je turska ambasada zainteresovana za saradnju sa resornim ministarstvom, te ponudio podršku u vidu organizovanja obuka za zaposlene kako bi stekli nova znanja u oblasti ljudskih prava i sloboda.

"U cilju jačanja kapaciteta sa Ministarstvom finansija radimo na formiranju centra za obuke, te organizovali edukacije za policijske službenike/ce i posjetu Turskoj,  kako bi zaposleni/e stekli/e nova znanja i iskustva" kazao je Kalkavan.

Kalkavan je upoznao ministra da je osnovana Turska Privredna komora "Turkcham" koja okuplja velike kompanije iz Crne Gore i Turske.

Sagovornici su istakli spremnost da u narednom periodu dogovore saradnju u razmjeni iskustava kada je u pitanju unaprjeđenje prava lica sa invaliditetom, kao i unapređenja prava manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
L Lola_neregistrovani
20.11.2023. 15:11

Pa zastiti ljudska prava Draginji Vuksanovic Stankovic.pocni od toga

2
0