Abiznis
  • Portal Analitika/
  • Abiznis /
  • CUP: Crna Gora treba da radi, stvara i razgovara, samo jaka privreda omogućava jaku socijalnu politiku

"Radom do boljitka, dijalogom do napretka"

CUP: Crna Gora treba da radi, stvara i razgovara, samo jaka privreda omogućava jaku socijalnu politiku

Crnogorsko udruženje poslodavaca (CUP) ukazalo je naneophodnost uspostavljanja Socijalnog dijaloga u Crnoj Gori koji je, prema njegovim riječima, dugo vremena marginalizovan.

CUP: Crna Gora treba da radi, stvara i razgovara, samo jaka privreda omogućava jaku socijalnu politiku Foto: Crnogorsko udruženje poslodavaca
Portal AnalitikaIzvor

“S obzirom na to da su svi politički učesnici svoje programe temeljili na obećanjima socijalnog karaktera, ohrabrujemo sve buduće konstituente vlasti da odmah nakon formiranja nove Vlade uspostave inkluzivni Socijalni dijalog i drugačiji pristup saradnji izmedju Vlade, poslodavaca i sindikata, afirmišići pristup da samo jaka privreda omogućava jaku socijalnu državu”, saopštili su iz CUP-a.

Izrazili su uvjerenje da će nova vlada imati dovoljno demokratskog kapaciteta i volje da pokrene stvarni a ne simulirani socijalni dijalog, na opšte dobro čitave zajednice, jer nas, kako dodaju, očekuju izvjesne socio-ekonomske reforme.

“Posebno pozdravljamo sve dobronamjerne političke subjekte koji afirmativno gledaju na uspostavljanje novog socijalnog dijaloga, zasnovanog na reprezentativnim predstavnicima vlasti, sindikata i poslodavaca. Crna Gora treba da radi, stvara i razgovara, zato i poručujemo „Radom do boljitka, dijalogom do napretka“, poručuju iz Crnogorskog udruženja poslodavaca.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.