Društvo

Čestitka Nacionalnog Savjeta Muslimana Crne Gore povodom Dana nezavisnosti

"Crnogorski Muslimani privrženi svojoj jedinoj državi Crnoj Gori jer nemaju rezervnu"

Svi građani u zemlji i dijaspori koji se osjećaju i izjašnjavaju nacionalno kao crnogorski Muslimani i koji su stoprocentno ugradili sebe u obnovu nezavisnosti Crne Gore sa ponosom ističu svoju privrženost našoj jedinoj državi Crnoj Gori te sa ushićenošću i radošću dočekuju osamnaesti rodjendan obnovljene nezavisnosti, navodi se u čestitci Nacionalnog Savjeta Muslimana Crne Gore povodom Dana nezavisnosti.

"Crnogorski Muslimani privrženi svojoj jedinoj državi Crnoj Gori jer nemaju rezervnu" Foto: Moja Crna Gora
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorski Muslimani, kako navode u saopštenju, bez obzira na sve i dalje će biti privrženi svojoj jedinoj državi Crnoj Gori, jer, dodaju, nemaju rezervnu. 

„Ostaće privrženi Crnoj Gori, iako su često diskriminisani, skrajnuti na marginu, iako se ponekad osjećaju kao građani drugog reda, čvrsto vjerujući da će doći dan kada neće biti žrtve političkih potkusurivanja, dogovora i pregovora“, poručili su iz Nacionalnog Savjeta Muslimana Crne Gore. 

Kažu da očekuju da će u najskorije vrijeme doživjeti punu satisfakciju i prosperitet u vlastitoj državi i osjetiti se, kako su kazali, kao ravnopravni građani.

„Mi, crnogorski Muslimani volimo svoju Crnu Goru, srećni da je dijelimo sa svim drugim građanima bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost, jer Crna Gora mora biti država građana jednakih prava.Vjerujemo da ćemo dočekati taj dan. Da je vječna Crna Gora“, zaključuje se u čestitki koju potpisuje Sabrija Vulić, predsjednik nacionalnog Savjeta Muslimana Crne Gore. 

Portal Analitika