Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • CPC: Mošti svetih Apostola Petra i Pavla i dio Časnog krsta položeni u Crkvu Sv. Ivana Crnojevića na Cetinju

CPC: Mošti svetih Apostola Petra i Pavla i dio Časnog krsta položeni u Crkvu Sv. Ivana Crnojevića na Cetinju

U Crkvi Sv. Ivana Crnojevića na Cetinju svečano su dočekane čestice mošti Svetih Apostola Petra i Pavla i dio Časnog krsta, saopšteno je iz CPC. 

CPC: Mošti svetih Apostola Petra i Pavla i dio Časnog krsta položeni u Crkvu Sv. Ivana Crnojevića na Cetinju Foto: CPC
Portal AnalitikaIzvor

“Svetinje koje su donijeli Parosi cetinjski Protojereji stavrofori Dragan Pavlović i Stefan Marković starješina crkve Sv Ivana Crnojevića, a koje su podsjećamo dar rumunskih Svještenika, dočekao je Njegovo Blaženstvo Arhiepiskop Cetinjski i Mitropolit Crnogorski Boris, u prisustvu mnogobrojnog naroda”, navodi se u saopštenju. 

Nakon polaganja kivota sa Svetinjama uslijedila je sveta arhijetejska liturgija, koju je služio Blaženjejši mitropolit Boris, uz sasluženje vikarnog episkopa Dukljanskog Ivana i sveštenstva.

“U svojoj besjedi mitropolit je kazao da su ove relikvije veliki blagoslov za Cetinje, ali i cijelu Crnu Goru, podsjetivši na put mošti od Kipra, preko Bugarske i Rumunije pa sve do danas, do Cetinja, ali i na značaj i poštovanje Svetih Apostola Petra i Pavla na Cetinju i uopšte kod crnogorskog naroda. Okupljeni narod je sa radošću molitveno pristupao Svetinjama, kako tokom Liturgije, tako i tokom cijelog dana. Mošti svetih apostola Petra i Pavla i dio Časnog krsta će svakodnevno biti dostupne narodu na poklonjenje i molitvu u crkvi Svetog Ivana Crnojevića na Cetinju”, zaključuje se u saopštenju. 

Portal Analitika