Politika

Predsjednica Foruma mladih SDP-a ocijenila

Cikotić: URA ekstremnoj desnici omogućila da diktira političke procese u CG

Primitivna nacionalističko-prostačka hajka na studentkinju Fakulteta političkih nauka Milijanu Krivokapić najbolja je slika društvenog ambijenta stvorenog nakon političkih promjena koje nam je podarila pomiriteljska URA, poručila je predsjednica Foruma mladih SDP-a Amina Cikotić.

Amina Cikotić Foto: PA
Amina Cikotić
Portal AnalitikaIzvor

“Ovaj slučaj samo je jedan u nizu kleronacionalističkih ispada koji nam se u kontinuitetu dešavaju nakon što je građanska URA ekstremnoj desnici omogućila da postane vlast i da dominantno diktira političke procese u Crnoj Gori. Milijana Krivokapić je, dakle, jedna od žrtava novog političkog mejnstrima koji se nevješto pokušava prodati kroz koncept navodnih promjena, a u stvari je ništa drugo do duboka socijalna i politička regresija koja vuče cijelo društvo nazad u vrtlog nacionalizma i opšte primitivizacije javnog diskursa”, porčila je Cikotić.

Cikotić ističečinjenicu, da niko iz vlasti nije osudio ove napade zbog kojih se jedna mlada osoba zbog svojih političkih stavova opravdano osjeća ugroženom, niti policija pod novom vlašću ima namjeru da išta uradi po ovom pitanju.

“Dok društvo tone u sve veće podjele, netoleranciju i jezik mržnje, dok nam se druga država brutalno i otvoreno miješa u naše izbore, tzv. građanski dio ove vlasti nam govori kako će oni da izvrše pomirenje i da ništa ne brinemo tj. da budemo relaksirani”, navodi u saopštenju.

Osvrnula se napolitičku situaciju u zemlji komentarišućiodsustvo reagovanja aktuelne vlasti po pitanju slučaja Miljane Krivokapić.

 

Studentkinja FPN-a meta jezivih prijetnji, policija ne može da joj pomogne Studentkinja FPN-a meta jezivih prijetnji, policija ne može da joj pomogne Studentkinja FPN-a meta jezivih prijetnji, policija ne može da joj pomogne Studentkinja FPN-a meta jezivih prijetnji, policija ne može da joj pomogne
9
Studentkinja FPN-a meta jezivih prijetnji, policija ne može…
03.02.2021 15:15

 

“Opijeni vlašću, kako bi narod rekao ne gaze zemlju, pa možda i ne vide šta se dešava i kakav ambijent stvaraju oni i njihovi saveznici iz, kako ih sami nazivaju, ekstremne desnice. Za njih je i slučaj naše mlade koleginice Krivokapić moguće ujdurma bivše tajne službe ili nečeg sličnog, kako su nedavno i objašnjavali atake njihovih pristalica na političke neistomišljenike i pripadnike manjinskih naroda”, ističe Cikotić.

Ukoliko se talas nacionalizmana vrijeme ne suzbije, navodi Cikotić,proizvodiće svakim danom sve više slučajeva kao što je ovaj koleginice Krivokapić.

“Građansko društvo , posebno na Balkanu, nije vrijednost koja se podrazumijeva i koja je data jednom zauvijek, već je ideal za koji se moramo stalno boriti. O tome najbolje govori ovaj slučaj i politički trendovi kojima svjedočimo svih ovih posljednjih mjeseci”, zaključuje u saopštenju.

Portal Analitika