Društvo

Studentkinja FPN-a meta jezivih prijetnji, policija ne može da joj pomogne

Studentkinja Političkih nauka na Univerzitetu Crne Gore, Miljana Krivokapić, meta je jezivih prijetnji koje dobija na društvenoj mreži Tviter. Kako je kazala Portalu Analitika, prijetnje su zasnovane na nacionalnoj i partijskoj pripadnosti, a iako je iste prijavila Upravi policije, dobila je odgovor da ne mogu da joj izađu u susret saznanju ko su lica koja stoje iza spornih profila.

Studentkinja FPN-a meta jezivih prijetnji, policija ne može da joj pomogne Foto: Privatna arhiva
Portal AnalitikaIzvor

''Prijetenje su zasnovane na nacionalnoj i partijskoj pripadnosti. Iste sam prijavila Upravi policije Crne Gore u Podgorici u nadi da će mi pomoći u otkivanju ko stoji iza anonimnih profila sa kojih mi stižu prijetnje. Od Uprave policije sam dobila povratnu informaciju da ne mogu da mi izađu u susret u saznanju lica koja stoje iza profila'', kazala je Krivokapić.

Kako je dodala, svjesna je da se i brojni drugi suočavaju sa sličnim problemima ali da zbog straha ne djeluju.

''Svjesna sam da i drugi poput mene se suočavaju sa istim ili sličnim problemima, ali zbog nedostatka hrabrosti ili straha za ličnu bezbjednost ne djeluju da spriječe iste. Zbog toga se obraćam Vama kao uticajnom mediju, ukoliko biste bili u mogućnosti, da objavite prijetenje na Vašem portalu i tako indirektno podstaknete i druge da zajedno ukažemo na problem koji mi Crnogorke i Crnogorci imamo na društvenim mrežama zbog trenutne političke situacije i koji smo ugroženi od strane “srpskog sveta” na crnogorskim mrežama'', kazala je Krivokapić.


Portal Analitika