Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • CGO: Poslije četiri godine Sudski savjet konačno utvrdio da je sudija Klikovac prekršio Etički kodeks

CGO: Poslije četiri godine Sudski savjet konačno utvrdio da je sudija Klikovac prekršio Etički kodeks

Brine i selektivnost u radu Sudskog savjeta koji po određenim prijavama postupa brzo, a druge drži godinama u fioci, navode iz CGO

CGO: Poslije četiri godine Sudski savjet konačno utvrdio da je sudija Klikovac prekršio Etički kodeks Foto: CGO
Portal AnalitikaIzvor

Iz Centra za građansko obrazovanje danas su kazali da je četiri godine bilo potrebno Komisiji za etički kodeks Sudskog savjeta da odluči po inicijativi CGOiutvrdipovredu čl. 7 Etičkog kodeksa sudije od strane Srđana Klikovca, sadašnjeg predsjednika Osnovnog suda u Kotoru, koji, kako kažu, možda ne bi ni napredovao da je Sudski savjet ažurno i neselektivno radio svoj posao.

Podsjećaju da je, u vrijeme podnošenja CGO inicijative, Klikovac bio sudija Upravnog suda, a slao je prijetnje i uvrede primitivnog sadržaja nastavniku razredne nastave u OŠ "Branko Božović“ u Podgorici Mitru Magovčeviću,koji jeu više navrata javno iznosio sumnje u validnost diplome Gordane Klikovac, bivše supruge ovog sudije i koja je bila Magovčeviću protivkandidat za izbor direktora škole u kojoj oboje rade. 

Taj konflikt je, kažu iz CGO, doveo i do prekršajnog postupka, pri čemu je i tada utvrđeno da je Klikovacpovrijedio odredbe Etičkog kodeksa sudija, pokušavajući da vrši uticaj na postupajućeg sudiju u tom predmetu u kojem je bio jedan od okrivljenih.

“Ovakvo sudijsko ponašanje nedostojno je sudijske funkcije, što povlači i potrebu ozbiljnog sagledavanja pozicije ovog sudije. Dodatno,brine i selektivnost u radu Sudskog savjeta koji po određenim prijavama postupa brzo, a druge drži godinama u fioci”, navode iz CGO.

Portal Analitika