Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • CGO: Najava da će Adžić odobriti isplate dodataka službenicima policije vid zloupotrebe javnih resursa u izborne svrhe

"Puste riječi bez djela"

CGO: Najava da će Adžić odobriti isplate dodataka službenicima policije vid zloupotrebe javnih resursa u izborne svrhe

Današnja nezvanična najava da će ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić odobriti isplate dodataka na zaradu od po 200 € službenicima Policije, angažovanim tokom inauguracije i proslave Dana nezavisnosti, bila bi vid zloupotrebe javnih resursa u izborne svrhe, poručili su iz Centra za građansko obrazovanje (CGO).

CGO: Najava da će Adžić odobriti isplate dodataka službenicima policije vid zloupotrebe javnih resursa u izborne svrhe Foto: Centar za građansko obrazovanje
Portal AnalitikaIzvor

CGO ocjenjuje da nakon dodataka isplaćenih krajem 2022. ovo predstavlja drugi pokušaj da se ad hoc potezima prikriva neodgovornost prema službenicima UP, na čijem sistemskom unaprjeđenju položaja, koji je ispod svakog pristojnog nivoa, ministar ništa suštinski nije uradio.

„Podaci do kojih je došao CGO ukazuju da je posljednja kupovina kompletnih uniformi za sve službenika bila daleke 2015. godine, kao i da je već odavno za otpis. Takođe, CGO je dobio podatke da je jedna manja količina uniformi i druge odjeće, za nešto više od 300 službenika, vršena u aprilu 2020, ili u vrijeme Vlade Duška Markovića. Nejasno je i zašto je nedavno ministar inicirao izmjene pravilnika koji detaljno opisuju karakteristike ove odjeće i da li se i tu tender prilagođava unaprijed nekom povlašćenom ponuđaču, kad tender još nije sproveden iako su sredstva opredijeljena“, navode iz CGO.

Kako dodaju, ova, ali ni Krivokapićeva Vlada, u čijem je sastavu bio i aktuelni premijer Dritan Abazovic i to zadužen za bezbjednosni sektor, još nije uspješno okončala ni tender za nabavku potrebnih policijskih vozila, time rizikujući da policijski službenici, po drugi put u posljednje tri godine, ostanu bez svojih službenih vozila.

„Vlada Crne Gore do sada nije inicirala ni izmjene i dopune Zakona o državnim službenicima i namještenicima, a kako bi se omogućilo uvećanje zarade pripravnicima u policiji, čija je mjesečna naknada za rad, čak i sa prekovremenim radnim satima, ispod nivoa minimalne zarade u Crnoj Gori“, zaključuju iz CGO.

Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
T Triger_neregistrovani
13.06.2023. 13:42

Da li su pripadnici MUP-a Kolašina platili porez na prodaju placeva koje im je Opština Kolašin poklonila za rješavanje stambenih problema?

0
0
p podgorica_neregistrovani
08.06.2023. 15:38

I ovo je vid korupcije

2
1