Društvo

Ni nakon osam mjeseci nema epiloga

CGO: Koga SDT štiti u slučaju krivične prijave protiv nadležnih u MPKNS

Specijalno državno tužilaštvo (SDT), nakon osam mjeseci od upućene krivične prijave protiv bivše ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić i odgovornih lica u Ministarstvu, ne zna ni šta od dokumentacije posjeduje, a šta treba da prikuplja, saopštili su iz Centra za građansko obrazovanje

CGO: Koga SDT štiti u slučaju krivične prijave protiv nadležnih u MPKNS Foto: Foto: MPNKS
Portal AnalitikaIzvor

Oni su objavili kopiju prepiske koju su dobili od Državne revizorske institucije, shodno Zakonu o slobodnom pristupu informacijama.

DRI, kako navode, u septembru 2022. godine dopisom navodi da upućuje Vrhovnom državnom tužilaštvu konačan izvještaj o sprovedenoj reviziji u Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta, uz mišljenje i preporuke. Ubrzo stiže i odgovor iz VDT-a da je taj materijal proslijeđen SDT-u na dalju ocjenu.

"SDT je direktno upoznat sa izvještajem DRI i kroz krivičnu prijavu CGO u septemberu 2022. No, u aprilu 2023, specijalna tužiteljka Zorica Milanović iz SDT-a se obraća DRI sa upitom da li je vršena revizija u Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta i Upravi za sport i mlade, uz zahtjev za izvještaje ako postoje. Osim što je SDT o ovome prethodno formalno obaviješten iz makar dva izvora (VDT i CGO), ti podaci su javno dostupni na sajtu DRI", saopštili su iz CGO-a. 

Ta organizacija je, kako navode, u međuvremenu, slala i više urgencija. Pitaju zašto SDT osam mjeseci ignoriše osnovne dokaze o nezakonitostima u Ministarstvu i koga štiti u ovom slučaju.

CGO je 2022. uputio dvije krivične prijave protiv odgovornih lica u Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta od kojih se jedna odnosila na nezakonitosti konstatovane u izvještaju DRI, koja je dala duplo negativno mišljenje na budžet od blizu 220 miliona eura.

"Međutim, ni nakon osam mjeseci i niza urgencija - epiloga nema", kažu u CGO-u.

Portal Analitika

Komentari (10)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
K Karadag
28.05.2023. 02:15

tragicno je ko nam je bio u vladu od 30 Avgusta 20te.Tragicno koliko smo i sto kao narod dozvolili i cutke popratili.Brzo zaboravismo cistke u skolstvu koje su nas dovele do kolapsa u mnogim skolama.Zaboravismo onu glupacu sa cetnickim slikama iz Pljevalj ,onu Visnjicku iz Bara, zaboravismo Belveder,TU.Sve mi brzo zaboravljamo i srljamo u nove greske.Ocemo li opet pogrijesit 11og Juna?

2
0
D Durmitor_neregistrovani
28.05.2023. 17:19

@Karadag _Možda ne zaboravljamo baš, ali olako praštamo.

1
0
_ _crnogorka__neregistrovani
27.05.2023. 21:41

Onda se cudite sto se narod pomami???? Pa ova Braticka nije vrijedna pomena, , cetnikusa!!! Imaju sad vaznijeg posla izgleda u tuzilastvo, dok se razaberu , pa dok podijele fotelje pa dok se 11. juna zavrse izbori… pa dok narod ne izgubi strpljenje…. pogledajte Beograd danas!!! Nadam se da ce ruka oravde stici svakoga!!!!!🇲🇪🇲🇪🇲🇪Da je vjecna CRNA GORA ! Da bi da pocinemo od ovih posrbica i da normalno zivimo, ne damo nasu Dravu !!!!🇲🇪🇲🇪🇲🇪

12
0
B Bizmark_neregistrovani
27.05.2023. 20:08

Kao prvo poništiti još državljanastvo.

20
0
M Martin_neregistrovani
27.05.2023. 17:18

Biće ih još iz ovog sektora koji će doći na red, ako tužilaštvo bude radilo svoj posao. A i Ministarstvo koje vode dvije nekompetentne osobe, Maša V. i Milena D. ide istim stopama. Štite neradnike i falsifikatore.

32
0
d drobnjak_neregistrovani
27.05.2023. 17:15

dje je ono kudravo stvorenje koje se zalaže za pravdu ?? Dripac je najveci manipulator u C. Gori je** se njemu za pravo i pravdu uze on 21 milion €. zaradio čojek na izdaji države.

34
0
K KruelaDeVil_neregistrovani
27.05.2023. 15:20

Nju štiti okupatorska crkva srbije.

50
1
E E_viva_vero_montenegro
27.05.2023. 14:59

e ,ovo ti je primjer kakvo je cg tužilaštvo i dokoje mjere korunpiranonod pa do vulina ali umjesto da se ova uhapsi već odavno i da odgovara za svoje kriminalne postupke oni traže ko joj je kakve poruke posla

50
1
M Mitar_neregistrovani
27.05.2023. 14:56

Da vidimo na ovom slucaju kako ce da se postupa I da vrati svaki dinar od svojeg novca.

48
1
c cg12__neregistrovani
27.05.2023. 14:26

Žena četnik i eto odgovor koga štite

62
2