Politika

Centrala SNP-a o raspuštanju odbora: Čuvamo jedinstvo partije

Izvor

Iz te partije juče su objelodanili da je za raspuštanje nikšićkog odbora, na prekjučerašnjoj elektronskoj sjednici, glasalo 133 člana Glavnog odbora, dok je jedan bio protiv.

- Zbog činjenice da opštinski odbor SNP-a Nikšić, u dužem vremenskom periodu ne realizuje odluke organa partije na državnom nivou, koje se odnose na raspisivanje i sprovođenje izbora u opštinskoj organizaciji, te da je zbog prijevremenih parlamentarnih i lokalnih izbora potrebno što prije obezbijediti funkcionisanje opštinskog odbora SNP-a u Nikšiću, članovi GO iz ove opštinske organizacije predložili su GO da što hitnije i u najkraćem mogućem roku, koristeći svoje nadležnosti iz člana 54 Statuta, donese odgovarajuće odluke. Riječ je o odredbi Statuta kojom se daju ovlašćenja GO da može raspustiti opštinski odbor u slučajevima utvrđenim Statutom”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su taj predlog podnijeli članovi Glavnog odbora iz OO SNP-a Nikšić Svetozar Golubović, Veselinka Peković, Milivoje Zarubica, Milovan Perućica, Zoran Radulović, Mijodrag Radović, Dragutin Raičević, Nebojša Lalatović, Milovan Samardžić, Bosiljka Tomić, Milanka Peković, Marko Perućica, Jelena Cerović i Dijana Kostić.

“Saglasno donesenoj odluci funkciju i poslove opštinskog odbora SNP-a Nikšić, do imenovanja privremenog odbora, vršiće Izvršni odbor Glavnog odbora SNP-a. Takođe, zadužen je predsjednik partije (Srđan Milić), da u roku od sedam dana predloži GO odluku o imenovanju privremenog odbora SNP-a Nikšić, kao i da se izborna konferencija opštinske organizacije održi najkasnije u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ove odluke”, stoji u saopštenju.

Portal Analitika