Preduzetništvo

Dobili urbanističko-tehničke uslove

Carine će graditi hotel u Đenovićima

Ministarstvo održivog razvoja je objavilo da je podgorička kompanija Carine dobila urbanističko-tehničke uslove za izgradnju hotela u Đenovićima, piše Pobjeda.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma Foto: arhiva
Ministarstvo održivog razvoja i turizma
PobjedaIzvor

Vlasnik i izvršni direktor kompanije Čedomir Popović je Pobjedi saopštio da je, zbog aktuelne ekonomske krize izazvane kovidom-19, neizvjesno kada će biti realizovana ova investicija.

- Još uvijek ne planiramo da krećemo sa izgradnjom hotela, za sada je neizvjesno kada bi počeli gradnju tih hotelskih kapaciteta. Početak gradnje zavisi od toga kako će se dalje odvijati situacija u vezi sa krizom prouzrokovanom koronom – kazao je Popović.

Hotel će biti izgrađen na lokaciji koju čine katastarske parcele 624/18, 629, 630, 631 i 638/2, Katastarske opštine Đenovići u Herceg Novom, u zahvatu Prostorno- urbanističkog plana opštine Herceg Novi.

Navedeno je da se shodno zahtjevu vlasnika urbanističke parcele, a u skladu sa smjernicama plana višeg reda, na predmetnom prostoru ovim uslovima određuje namjena – turizam, sa mogućnošću izgradnje hotela kapaciteta najmanje 150 ležajeva visoke kategorije.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.