Zanimljivosti

Plovili skoro 500 dana

Bračni par rezervisao 51 uzastopno krstarenje jer im je to bilo jeftinije od staračkog doma

Marty i Jess Ansen iz Australije su odlučili rezervisati 51 uzastopno krstarenje zato što im je ova opcija bila jeftinija od plaćanja staračkog odma.

Bračni par rezervisao 51 uzastopno krstarenje jer im je to bilo jeftinije od staračkog doma Foto: Screenshot
Portal AnalitikaIzvor

Na prvo krstarenje su otišli u junu 2022. godine. Ostali su na kruzeru Princess Cruises Coral Princess više od 450 dana - duže od većine posade, uključujući kapetane. Očekuju da će ostati na njemu dvije godine.

"Gdje drugo možeš otići na večeru, predstavu i ples? U jednom danu ovdje imate sve ove aktivnosti", rekla je Jess u emisiji "A Current Affair", prenosi Klix.ba.

Marty je naveo kako sada ne moraju sami prati odjeću, namještati krevet i raditi druge slične aktivnosti.

"Mislim da smo zaboravili raditi ove stvari jer ih nijesmo radili jako dugo pa sada moramo ostati na kruzeru kako bismo preživjeli", ispričao je.

Menadžer hotela Ren van Rooye je naveo da ih ovdje svi poznaju i da imaju status slavnih ličnosti. Naravno, ne planiraju prestati s ovim pustolovinama te će uskoro rezervisati još jedno krstarenje. Članovi porodice ih viđaju kada stanu u lukama u blizini njihovih domova.

"Ovo je prelijep život", dodao je Marty.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.