Politika

Predsjednica Skupštine Podgorice kazala da neće podržati razrešenje gradonačelnice

Borovinić-Bojović: Sponzor inicijative za smjenu Injac je DPS Mila Đukanovića

Predsjednice Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić-Bojović je kazala da inicijativa koju su pokrenuli SD-SDP-LP formalno može ući u skupštinsku proceduru tek kada dobije potreban broj potpisa. 

Borovinić-Bojović: Sponzor inicijative za smjenu Injac je DPS Mila Đukanovića Foto: RTCG
Portal AnalitikaIzvor

„Politički sponzor inicijative da se sruši demokratska vlast u Podgorici je DPS Mila Đukanovića, a SD-SDP-LP su u ovom slučaju "sakupljači potpisa" odnosno kuriri DPS-a. Činjenica da je inicijativa poslata svim odborničkim klubovima uključujući i klubove većine, govori o nedostatku političke ozbiljnosti predlagača i potrebe za viškom jeftine provokacije“, kazale je Borovinić-Bojović. 

Ističe da je „demokratska vlast u Podgorici je dobila izborno povjerenje i puni mandat od strane građana i građanki“. 

„I lično neću podržati bilo kakvo skraćivanje mandata Skupštini ili razrešenje gradonačelnice Injac. Povjerenje građana je na snazi, a inicijativa predlagača da sami sebi skratimo mandat više govori o njima, nego o nama. To se nekad na podgoričkoj cesti zvalo "pobrkani lončići". Ipak, sve je manje prostora za "žmurke" i u narednom periodu će se otkriti da li se DPS "krije" iza još nekih osim SD, SDP i LP“, poručila je Borovinić-Bojović. 

U svakom slučaju važno je, kaže ona, da Podgorica dobije rasplet situacije. 

„Pred odbornicima aktuelne većine je jasan izbor: ili će biti u službi građana i napraviti dogovor unutar demokratske većine da se nastavi sa radom, ili će tastere pritisnuti po želji DPS koji je od strane građana poslat u opoziciju. Sve one koji su služili kratkoročnim interesima DPS-a, javnost pamti samo po tome što ih je poslala u politički zaborav“, zaključila je Borovinić-Bojović. 

Mašković: Građani Podgorice krajem septembra će na birališta
5
Mašković: Građani Podgorice krajem septembra će na birališta
17.06.2024 14:50

 

Portal Analitika