Ekipe na terenu

Bjelopoljski vatrogasci saniraju posljedice nevremena: Voda se povukla u 80 odsto naselja

Nakon što su padavine i poplave pričinile štetu i donijele neprespavane noći stanovnicima pojedinih bjelopoljskih naselja, voda se povlači, ali vatrogasci i dalje imaju "pune ruke posla". 

Bjelopoljski vatrogasci saniraju posljedice nevremena: Voda se povukla u 80 odsto naselja Foto: Služba zaštite i spašavanja Bijelo Polje
B.R.K.
B.R.K.Autor
Portal AnalitikaIzvor

"Naše ekipe su na terenu, saniraju posljedice nevremena. Vatrogasci danas otčepljavaju šahte, peru i čiste blato oko škola i vrtića", kazao je za Portal Analitka zamjenik komandira Službe zaštite i spašavanja Bijelo Polje, Vlado Moračanin.

Velika količina padavina dovela je do izlivanja Pavića potoka, što je stvorilo nevolje žiteljima naselja Malo Polje ali i dijelu Zaimovića livada gdje je došlo do polava u neposrednoj bilizini Dječjeg vrtića i Osnovne škole "Marko Miljanov‘‘.

Kritično je bilo u naseljima Rakonje i Kruševo. Oko škole "Marko Miljanov" formiralo se bilo "jezero". 

"Ispred škole je bilo baš kritično, ali je sve sad sanirano i škola je u funkciji", objašnjava Moračanin. 

Podsjećamo, veliko "jezero" bilo se formiralo i u blizini nekadašnjeg AMD "Đorđije Stanić". Bila je poplavljena  jedna kuća čiji stanari su na vrijeme evakuisani. Voda je prijetila i drugim domaćinstvima. 

"Vode se povukla u oko 80 posto naselja, sada je stabilna situacija. Pada sitnija kiša, ali trenutno nema nekih velikih padavina", kazao je Moračanin. 

Poplave i u Bijelom Polju: Evakuisani stanari jedne kuće, voda prijetila školama i vrtiću
0
Poplave i u Bijelom Polju: Evakuisani stanari jedne kuće…
22.11.2023 12:03
(FOTO) Nove poplave donijele neprospavanu noć: Pavića potok ugrozio domaćinstva, kuće plivaju u vodi
0
(FOTO) Nove poplave donijele neprospavanu noć: Pavića potok…
26.11.2023 08:19


Portal Analitika