Abiznis
  • Portal Analitika/
  • Abiznis /
  • Bivši radnici MA: Tražimo zarađeno, za razliku od funkcionera koji će primati naknade bez rada

Ponovo blokirali put ka aerodromu

Bivši radnici MA: Tražimo zarađeno, za razliku od funkcionera koji će primati naknade bez rada

Bivši radnici Montenegro erlajnza (MA) ponovo su danas na pola sata blokirali put ka podgoričkom aerodromu i ukazali da i dalje čekaju da sa Vladom nastave socijalni dijalog koji bi bio zadovoljavajući i za njih i za državu. Poziv, kako su naveli, očekuju do narednog petka i najavljuju da će u protivnom radikalizovati proteste.

Bivši radnici MA: Tražimo zarađeno, za razliku od funkcionera koji će primati naknade bez rada Foto: Pobjeda
PobjedaIzvor

-Naša okupljanja i borba da dobijemo ono što nam pripada traje već duže od godinu, a ova agonija skoro 20 mjeseci, što je dug i iscrpljujući period, jer snage ponestaje, a nezadovoljstvo raste – kazao je jedan od bivših radnika Vesko Nikolić.

Ukazuje da je za to vrijeme došlo do brojnih smjena i premještaja u okviru vlasti te da su oni kojima je prestala funkcija, zadržali pravo da traže naknadu za narednu godinu tokom koje neće raditi.

-Zato smo ironično u pozivu na protest pozvali i bivšeg ministra finansija Milojka Spajića, čiji je zahtjev zaostvarivanje prava na naknadu po prestanku funkcije, a koji je dijelom „zaslužan“ za pogrešnu odluku da se dignu ruke od stare nacionalne aviokompanije i da se osnuje nova. Za razliku od njega, mi samo tražimo isplatu zarađenog – kazao je Nikolić.

Ne spore da je MA bio u teškom položaju, ali smatraju da „nije bio bolesnik kojem pomoći nema“, te navode da je Vlada, umjesto da pruži ruku, odlučila da zada posljednji udarac pucnjem u glavu, vjerujući da čini dobro djelo, a zaboravljajući radnike.

-I dalje ne vjerujemo da je gašenje bila jedina opcija i da je bilo ispravno da se radnici puste niz vodu, bez socijalnog programa, koji bi pomogao da se premosti period do novog zaposlenja. Ne odustajemo od zadovoljenja svojih prava i tražimo povezivanje radnog staža za tri i po godine, sedam neisplaćenih zarada i otpremnine – zaključio je Nikolić.

Portal Analitika