FinTech

Bitcoin na najvišem nivou u posljednjih devet mjeseci

Bitcoin je u petak dostigao nove devetomjesečne najviše nivoe, jer su najnoviji događaji u rastućoj bankarskoj krizi Sjedinjenih Američkih Država podstakli kripto tržišta.

Ilustracija Foto: Pixabay
Ilustracija
AgencijeIzvor

Podaci iz Cointelegraph Markets Pro i TradingView pokazuju da je BTC/USD dosegnuo 27,03 hiljade USD na Bitstampu prije konsolidacije, prenosi SEEbiz.

Katalizator za novi rast došao je u obliku podataka o bilansu Federalnih rezervi preko noći, što pokazuje da je gotovo 300 milijardi USD ubrizgano u privredu kao dio odgovora na bankarsku krizu.

Događaj je efikasno poništio mjesece uklanjanja likvidnosti pod Fedovim kvantitativnim stezanjem (QT), a komentatori su brzo nazvali novim pokretanjem suprotnog fenomena — kvantitativnog popuštanja (QE).

“Reći će vam da nije QE, ali brojke ne lažu. Otprilike polovina smanjenja od godine kvantitativnog pooštravanja izbrisana je u sedam dana”, komentarisao je trgovac, analitičar i vođa podcasta Scott Melker, poznat kao “Vuk sa svih ulica”.

Bitcoin je tako slijedio snažan učinak američkih dionica dan ranije.

Za tržišne komentatore, postojalo je uvjerenje da bi se uzlazni trend mogao nastaviti uprkos tome što su dionice proizvele bočno djelovanje tog dana.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.