Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Bira se novi Savjet RTV Podgorica; Čarapić: To je bila partijska TV; Klikovac: Neki žele da od Gradske naprave Hepi

Bira se novi Savjet RTV Podgorica; Čarapić: To je bila partijska TV; Klikovac: Neki žele da od Gradske naprave Hepi

Skupština Glavnog grada danas će na sjednici donijeti odluku o imenovanju novog saziva Savjeta RTV Podgorica, nakon što je Odbor za izbor i imenovanja predložio listu kandidata za članove Savjeta Društva sa ograničenom odgovornošću Lokalni javni emiter “Radio televizija Podgorica”, po ovlašćenim predlagačima. Odbor za imenovanja je na prošloj sjednici predložio smjenu dosadašnjeg Savjeta RTV Podgorica.

Bira se novi Savjet RTV Podgorica; Čarapić: To je bila partijska TV; Klikovac: Neki žele da od Gradske naprave Hepi Foto: Gradski portal
Gradski portalIzvor

Odbor je ranije utvrdio listu kandidata za članove Savjeta RTV Podgorica koju čine Tatjana Novović koju je predložio Univerzitet Crne Gore, Vesna Radulović ispred Unije poslodavaca Crne Gore, i Zoran Rakočević, kojeg je predložio NVO sektor. Odbor za izbor i imenovanja prihvatio je ranije kandidaturu Advokatske komore Crne Gore koja je za člana predložila Aleksandra Đurišića, advokata, ali i kandidaturu Tatjane Džudović, koju je predložio Savez sindikadata Crne Gore.

Odbornik DPS Andrija Klikovac kazao je da će Savjet RTV Podgorica biti razriješen i imenovaće se novi.

“Mora se znati kako je do toga došlo. Parlamentarna većina je politički htjela da razriješi taj Savjet… Dva lica koja će se danas imenovati su, u toku konkursa, promijenili prebivalište. Već sjutra šaljem pismo gospođi Popi u vezi NVO koje zloupotrebljavaju promjenu prebivališta da bi ostvarivali određenu nadoknadu u članstvu Savjeta RTV Podgorica, jer ono što dobijaju u okviru svojih organizacija im je, očigledno, malo”, rekao je Klikovac.

On je kazao da “neki žele da od Gradske TV naprave Hepi”. “Neki bi voljeli da se tamo pojavi Jovana Jeremić. Upravo ovaj Savjet koji se danas bude usvojio, takvo činjenje će u narodnom periodu izvršiti”, rekao je Klikovac.

Mitar Šušić kazao je da je konačno pred njima predlog rješenja o razrešenju Savjeta Gradske RTV i imenovanju novog Savjeta.

”Čitav proces svjedoči da nije postojala nikakva namjera za političkom odmazdom. Želim da izrazim zadovoljstvo što smo u jednom inkuzivnom i transporentnom procesu došli do ovoga što imamo pred nama. Pred nam je jedna lista kompetentnih ljudi da od od Gradske RTV naprave servis svih građana Glavnog grada “, navodi Šušić.

Odbornik PES-a Vasilije Čarapić kazao je da Gradska RTV je bila jedna partijska politička televizije, iako je slogan prilikom osnivanja bio “Podgoričko, a ne političko”.

”Mislim da nijesmo dobili ništa podgoričko na ovoj televiziji. Savjet je nezavistan u odnosu na Glavni grad i da će ići ka tome da se napravi jednu pristojnu televiziji da ima bolji budžet “, kaže Čarapić.

Portal Analitika