Region

Novi podaci

BiH: U posljednja 24 sata 280 novozaraženih, pet osoba preminulo

U Bosni i Hercegovini (BiH) je u posljednja 24 sata, prema podacima entitetskih zdravstvenih institucija, registrovano 280 novozaraženih koronavirusom.

BiH: U posljednja 24 sata 280 novozaraženih, pet osoba preminulo Foto: Foto: T. S. / Klix
KlixIzvor

Naime, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 1.580 uzoraka, od kojih je 192 pozitivno na koronavirus.

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH, osim u Posavskom.

Do sada je testirano ukupno 159.205 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 18.029 osoba.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izliječeno je 14.292 pacijenata, a u protekla 24 sata oporavak je zabilježen kod 253 pacijenata. Trenutno je aktivno 3.208 slučajeva pozitivnih na koronu.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su tri nova smrtna ishoda u proteklom danu.

S današnjim danom, ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 529, i to 349 muškaraca i 180 žena.

U posljednja 24 sata kod 88 osoba u entitetu Republika Srpska potvrđeno je prisustvo koronavirusa, a dvije osobe su preminule.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo , Univerzitetskom kliničkom centru, Univerzitetskoj bolnici u Foči i bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 568 laboratorijskih uzoraka, a koronavirus potvrđen je kod 88 osoba.

Radi se o 49 muških i 39 ženskih osoba, od kojih je 21 mlađe, 51 srednje i 16 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 34 osobe su iz Banje Luke, osam iz Laktaša, sedam iz Šipova, po pet iz Bijeljine i Istočne Ilidže, četiri iz Pala, po tri iz Doboja i Prnjavora, po dvije iz Bosanske Gradiške, Istočnog Novog Sarajeva, Kneževa i Modriče i po jedna iz Bosanskog Broda, Višegrada, Dervente, Istočnog Starog Grada, Mrkonjić Grada, Rudog, Sokoca, Stanara, Foče, Čelinca i Šamca.

U posljednja 24 sata prijavljena su dva smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo koronavirusa. Radi se o muškarcima srednje i starije životne dobi iz Šipova i Čajniča.

Podaci za Brčko bit će poznati naknadno.

Portal Analitika