Berane: Ministarstvo izdvaja 65 hiljada za adaptaciju terena u Studentskom parku i postavljanje podloge u dvorištu OŠ “Vuk Karadžić”

"Čvrsto vjerujem da će se nakon završetka radova, uz poboljšanje uslova, studenti i osnovci još aktivnije baviti sportom i iskoristiti beneficije novih terena", rekao je Šćekić.

Berane: Ministarstvo izdvaja 65 hiljada za adaptaciju terena u Studentskom parku i postavljanje podloge u dvorištu OŠ “Vuk Karadžić” Foto: Vlada Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić, potpisao je danas Ugovore o ustupanju izvođenja radova za projekte adaptacije košarkaškog terena u Studentskom parku i multifunkcionalnog terena u dvorištu OŠ "Vuk Karadžić" u Beranama.

"Vrijednost projekta adaptacije terena u Studentskom parku, čiji je sufinansijer Ministarstvo sporta i mladih, iznosi 26.000 eura, dok je projekat postavljanja podloge u dvorištu OŠ “Vuk Karadžić” procijenjen na 39.000 eura", saopšteno je iz Ministarstva sporta i mladih. 

Izvođač radova, kako su naveli, ima obavezu da završi radove u roku od 60 dana.

Šćekić je, kako je navedeno, izrazio zadovoljstvo što je Ministarstvo u prilici da realizuje ovakve projekte u cilju poboljšanja sportske infrastrukture, pogotovo u institucijama koje se bave obrazovanjem mladih.

"Čvrsto vjerujem da će se nakon završetka radova u Studentskom parku i OŠ 'Vuk Karadžić', uz poboljšanje uslova, studenti i osnovci još aktivnije baviti sportom i iskoristiti beneficije novih terena", rekao je Šćekić.

Šćekić je najavio još sličnih projekata u budućnosti, koji će značajno poboljšati sportsku infrastrukturu širom Crne Gore.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Vladimir Božović i direktorica OŠ "Vuk Karadžić" Milka Boričić.

Božović je izrazio zadovoljstvo što je Univerzitet Crne Gore dio inicijative koja će unaprijediti sportsku infrastrukturu za studente UCG, ali i za mlađe generacije.

"Siguran sam da će novi tereni u Studentskom parku i OŠ 'Vuk Karadžić' pružiti izvanredne mogućnosti za razvoj sportskih talenata i promovisanje fizičke aktivnosti“, kazao je on.

Direktorica OŠ „Vuk Karadžić“ Milka Boričić se u ime škole zahvalila Šćekiću, što kako je navela, osluškuje potrebe učenika i unapređuje obrazovno-vaspitni proces.

"Danas je potpisan ugovor za postavljanje sintetičke podloge. Zahvaljujem se na saradnji i vjerujem da će ovakvi poduhvati podstaći djecu da njeguju zdrave stilove života i da se bave sportom. Samo na taj način ćemo afirmisati mlade da se okrenu pravim vrijednostima i da shvate da ako se bave sportom, tada njeguju svoje tijelo i brinu o svom zdravlju“, rekla je Boričić.

Portal Analitika