Region

Više osoba ubijeno, uhapšen učenik koji je pucao na čuvara, učiteljicu i đake

Tragedija u Beogradu: Milić: Učenik Molotovljevim koktelima htio da napravi prepreku policiji

U pucnjavi u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u centru Beograda poginulo je osmoro učenika i čuvar te škole. U saopštenju MUP-a se navodi da je još sedam osoba ranjeno. U pitanju je šestoro djece i jedan nastavnik i trenutno su zbrinuti u Urgentnom centru u Tiršovoj. Maloljetnik K. K. (14) koji je izvršio ovaj zločin, učenik je ove škole i on je pronađen i uhapšen u dvorištu škole.

Tragedija u Beogradu: Milić: Učenik Molotovljevim koktelima htio da napravi prepreku policiji Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs
Portal AnalitikaIzvor
21:20
Milić: Učenik Molotovljevim koktelima htio da napravi prepreku policiji

Načelnik beogradske policije Veselin Milić kaže za RTS da je dječak koji je izvršio zločin u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", kada je pozvao policiju, rekao da je pucao na osobe u školi i da je on, u toj izjavi koja je zabilježena i snimljena, kazao da je "psihopata koji treba da se smiri".

"Imao je i četiri Molotovljeva koktela i dva pištolja. Po njegovoj izjavi sam je to učinio i nije imao namjeru niti želju sa tim Molotovljevim koktelima da bilo koje dijete zapali, nego kako je rekao, da napravi jedan odbrambeni zid na ulazu u školu kako policija ne bi mogla da dođe, da pruži pomoć, jer bi imali određenu prepreku i barikadu, kada bi mogao da izvadi okvir pištolja i isti spusti na pod", ističe Milić.

20:25
Učenik koji je počinio zločin predat je Centru za socijalni rad

Nikola Uskoković iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu izjavio je da je dječak koji je počinio masakr u školi na Vračaru predat Centru za socijalni rad.

Istakao je da će biti uzeta izjava od dječaka, a da će potom biti i medicinski pregledan.

19:35
Jedan od stradalih učenika bio je državljanin Francuske

Ministarstvo vanjskih poslova Francuske večeras je saopštilo kako je tokom tragedije u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubijen i učenik koji je imao francusko državljanstvo.

"Duboko smo šokirani saznanjem o pucnjavi koja je dovela do velikog broja žrtava među učenicima i nastavnicima, uključujući i učenika francuske nacionalnosti", stoji u njihovom saopštenju.

18:49
Ocu učenika zadržavanje do 48 časova

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, ocu dječaka koji je danas izvršio zločin u OŠ "Vladislav Ribnikar", određeno je zadržavanje do 48 časova, prenose srpski mediji.

Njega terete za teško djelo protiv opšte sigurnosti, za šta je zaprijećena zatvorska kazna od dvije do 12 godina.

18:22
Vučić: Učenik koji je počinio zločin biće prebačen u posebni dio neuropsihijatrije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na današnjoj je press konferenciji kazao kakoće učenik koji je počinio težak zločin u beogradskoj školi biti smješten na poseban dio klinike za neuropsihijatriju.

"Biće smješten u posebnom dijelu klinike za neuropsihitriju. Njegov otac je kao vlasnik oružja, koje je očigledno nepropisno držao i čuvao, iako je imao sve neophodne dozvole uhapšen", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da se zločin dogodio u jednoj od najboljih škola, i da da su se danas pojavile mnoge neprovjerene i lažne informacije.

17:25
Učenik koji je ubio devet osoba nije krivično odgovoran

Učenik VII razreda OŠ „Vladislav Ribnikar“, u Beogradu, K.K.(13) , koji je jutros hicima iz pištolja usmrtio osam učenika i učenica, kao i radnika obezbjeđenja, a šest učenika i učenica, kao i nastavnicu teško ranio, nije krivično odgovoran, saopštilo je tamošnje Više javno tužilaštvo.

Opširnije o tome čitajte ovdje.

15:15
Uhapšena i majka dječaka

Kako nezvanično saznaju srpski mediji, nakon oca, uhapšena je i majka dječaka.

15:00
Snimak hapšenja dječaka

Dječak (2009) je u napadu koji se dogodio jutros ubio osmoro djece i čuvara koji je radio u školi u centru Beograda.

14:45
Dječak napad planirao mjesec dana, spremio i Molotovljeve koktele

"Ovo je nezapamćeno", rekao je načelnik Policijske uprave Beograd Veselin Milić povodom pucnjave u OŠ Vladislav Ribnikar u kojoj je nastradalo devet osoba.

Opširnije.

14:15
Beograd: Uhapšen otac dječaka koji je pucao na vršnjake u školi

Otac Koste K. (14), osumnjičen da je jutros u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet osoba, među kojima su i učiteljica i radnik obezbjeđenja, uhapšen je danas, rekao je na konferenciji za medije ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

Opširnije.

14:00
MUP: Dječak pozvao policiju i prijavio da je pucao, imao i spisak prioritetnih meta

Predstavnik MUP-a Srbije Veselin Milić izjavio je da je osumnjičeni u 8.42 pozvao policiju i predstavio se kao Kecmanović Kosta i da je pucao u više lica.

Opširnije.

13:45
U školama u Beogradu se otkazuje nastava

U školama u Beogradu je, poslije jutrošnjeg masovnog ubistva u OŠ "Vladislav Ribnikar", počelo otkazivanje popodnevne nastave.

Opširnije.

13:30
"Mislila sam da neko baca petarde i da nije ništa strašno"

Djeca koja su svjedočila današnjoj tragediji na Vračaru izjavila su za medije da su ih nastavnici, čuvši pucnjavu, odmah odveli na bezbjedno.

Opširnije.

13:15
U školi pronađen ranac sa oružjem, municijom i Molotovljevim koktelima

U Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu u kojoj je jutros učenik K.K. (2009) ubio devet osoba, nađen je ranac sa oružjem, municijom i Molotovljevim koktelima.

Opširnije.

13:00
(VIDEO) Roditelji traže svoju djecu nakon masakra u beogradskoj školi

„Ima dugu kosu i crne farmerke kao 'zvoncare'", uplakana majka iznova ponavlja preko telefona, pokušavajući da sazna gdje joj je ćerka, poslije pucnjave u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

Opširnije.

12:00
Oglasio se MUP Srbije: Ubijeno osam učenika i radnik obezbjeđenja

Osmoro učenika i čuvar Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” u centru Beograda ubijeni su u srijedu ujutro u oružanom napadu jednog đaka sedmog razreda, navedeno je u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Opširnije.

Osumnjičeni učenik je nakon pucnjave pobjegao, ali ga je policija ubrzo uhapsila.

Pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu prijavljeno je da je jutros u 8.40 časova u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar“ na Vračaru došlo do pucnjave.

„Policija je uputila sve raspoložive patrole, odmah izašla na teren i uhapsila osumnjičenog maloljetnika, učenika sedmog razreda, koji je, kako se sumnja, iz očevog pištolja ispalio više hitaca u pravcu učenika i obezbjeđenja ove škole“, rekli su iz policije.

Portal Analitika