Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Belan: Ne smijemo da dozvolimo da ponovo imamo tutore, da igramo za tuđe interese i da budemo bilo čiji kusur

Belan: Ne smijemo da dozvolimo da ponovo imamo tutore, da igramo za tuđe interese i da budemo bilo čiji kusur

Budimo ponosni na našu domovinu Crnu Goru, poručio je Belan čestitajući Dan nezavisnosti.

Belan: Ne smijemo da dozvolimo da ponovo imamo tutore, da igramo za tuđe interese i da budemo bilo čiji kusur Foto: lpcg
Portal AnalitikaIzvor

"Čestitam vam 21. maj Dan nezavisnosti naše države. Želim vam da praznične dane iskoriste za odmor od brojnih problema sa kojima se naše društvo suočava i da u dobrom rasploženju proslavimo istorijski dan kada smo svijetu pokazali da stara država na Balkanu ima znanja i mudrosti da demokratski i civilizovano obnovi svoju nezavisnost", poručio je predsjednik Liberalne partije, Vatroslav Belan.

Pozvao je na prevazilađenje, kako je kazao, "zabluda koje nas koče da još brže dostižemo razvijeni demokratski svijet"

"Budimo ponosni na našu domovinu Crnu Goru, na sve njene građane, našu multikulturalnost, multietničnost, istoriju, kulturu, simbole, posebnosti i različitosti, na naše antifašističko naslijeđe. Istaknimo sve naše dobre strane i uspjehe kojih je mnogo, a mane i tvrdoglave zablude koje nas uporno koče da još brže dostižemo razvijeni demokratski svijet osvijestimo i hrabrije i odlučnije im se suprotstavimo i konačno ih prevaziđimo", naveo je Belan u čestitki. 

Neka Dan nezavisnosti, poručuje Belan, bude podstrek da državu vratimo građankama i građanima Crne Gore.

"I da zajednički ostvarimo naš prioriteni cilj– članstvo u Evropskoj uniji. Ne smijemo da dozvolimo sebi da ponovo imamo tutore, da igramo za tuđe interese i da budemo bilo čiji kusur, a da cijenu tih zabluda plaćamo mi građani generacijama. Kćeri i sinovi smo ovog našeg stijenja i imamo pravo da radosno, glasno i uzdignuta čela kličemo da je vječna Crna Gore!", zaključio je Belan. 

Portal Analitika