Politika

Bečić: Politička dešavanja svjedoče o stabilizaciji i demokratskom sazrijevanju

Vicepremijer Aleksa Bečić poručio je tokom susreta sa šefom Međunarodne organizacije za migracije (IOM) Vladimirom Gjorgjievim kako je Vlada posvećenasocio-ekonomskom napretku migranata, posebno naglašavajući njihovo obrazovanje, zdravstvenu i socijalnu zaštitu.

Bečić: Politička dešavanja svjedoče o stabilizaciji i demokratskom sazrijevanju Foto: gov.me
Portal AnalitikaIzvor

On je, kako navode iz Vlade, "izvršio retrospektivu političkih dešavanja u zemlji koja nesumnjivo svjedoče o sveukupnoj društvenoj stabilizaciji i demokratskom sazrijevanju Crne Gore". 

''Imenovanja u pravosuđu, jačanje sudskog i tužilačkog sistema i povratak funkcionalnosti institucija, ključni su unutrašnji podsticaj za integracioni put Crne Gore. Ako bude dovoljno mudrosti, posvećenosti i istrajnosti na putu reformi svih činilaca i aktera u našem društvu, 2028. godinu vidim kao sasvim realnu mogućnost za naš ulazak u Evropsku uniju'', naveo je Bečić.

Gjorgjiev je, dodaju, istakao regionalnu saradnju u suzbijanju ilegalne migracije i kriminala kao ključnu komponentu veće bezbjednosti na Zapadnom Balkanu i šire.

"Takođe, pohvalio je napore MUP-a da uspostavi sistem za elektronsku identifikaciju i registraciju migranata povezan sa EURODAC-om, u cilju poboljšanja razmjene informacija sa regionom i EU", stoji, između ostalog, u saopštenju.

Portal Analitika