Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Bečić: Crna Gora ide krupnim koracima ka ostvarenju istorijskog cilja da 2028. postane članica EU

Bečić: Crna Gora ide krupnim koracima ka ostvarenju istorijskog cilja da 2028. postane članica EU

Zamjenik premijera i potpredsjednik Vlade, Aleksa Bečić sastao se sa delegacijom Komiteta za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine NATO-a koja boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori. 

Bečić: Crna Gora ide krupnim koracima ka ostvarenju istorijskog cilja da 2028. postane članica EU Foto: Vlada CG
Portal AnalitikaIzvor

Kako navode iz Vlade, sadržajan susret sa brojnom delegacijom i parlamentarcima iz Francuske Njemačke, Italije, Španije, Velike Britanije, Finske i Hrvatske bio je još jedna prilika da se pošalje poruka zajedništva i solidarnosti.

“Crna Gora ide krupnim koracima ka ostvarenju istorijskog cilja da 2028. godine postane 28. članica Evropske unije. Crna Gora jeste najmanja, ali veoma kredibilna članica Sjeveroatlantskog saveza”, kazao je Bečić.

Crna Gora, navodi, daje doprinos regionalnoj saradnji i stabilnosti. 

“Zato svjedočimo kontinuiranom rastu podrške građana evropskom i evroatlantskom putu zemlje. Beskompromisna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, jačanje institucija, demokratsko sazrijevanje i snaženje sloboda, smirivanje tenzija, unapređenje ekonomskog položaja građana jesu konačno ključne teme u našem društvu koje pobjeđuje teme prošlosti, podjela i nasljeđa 90-ih. Drago mi je da na svakom koraku afirmišemo te politike i vrijednosti, jer pobjeda tih politika na unutrašnjem planu, uz posvećenost spoljnopolitičkim prioritetima, jesu garancija pravno sigurne, ekonomski osnažene, pomirene i bezbjedne Crne Gore,” istakao je Bečić. 

Zamjenik predsjedavajućeg Gutierez naglasio je da cilj mora biti očuvanje zajedništva u ovim teškim vremenima. 

“Svi u našem savezu dijelimo i štitimo iste vrijednosti’’, zaključio je.

Portal Analitika