Društvo

Avioni gasili požare u selima oko Podgorice

Izvor

Šef sektora za protivpožarnu zaštitu u podgoričkoj Službi zaštite i spašavanja Vidak Đelević rekao je da je u selu Ljevaja vatra zahvatila veliku površinu trave, ali da zbog nepristupačnosti terena vatrogasci nijesu mogli intervenisati.

Vatra je juče ponovo izbila i na brdu u mjestu Potoci. Vatrogasci su, kako kaže Đelević, nekoliko puta obilazili teren, pokušavajući da ugase vatru.

U poslijepodnevnim satima plamen je zahvatio cerovu šumu u Gornjim Mrkama.

Mještanin Gornjih Mrka Vučko Radonjić kaže da su vatrogasci preksinoć ugasili požar, ali se vatra ponovo raspirila.

Podgorički vatrogasci su juče do 19 časova imali pune ruke posla. Iz Dispečerskog centra Službe zaštite kažu da su gasili travu na nekoliko lokacija.

Trava je gorjela u blizini Stočne pijace, u podnožju Veljeg brda, Sukuruću, Vranju, kod „Volija” na Starom aerodromu, u blizini hrama Hristovog Vaskresenja, kod Katoličke crkve na Koniku, obalom Morače u Ulici serdara Jola Piletića, u blizini „Ekoplanta” u Tološima.

"Imali smo dojavu da se vidi dim u podnožju brda Ljubović. Vatrogasci su po dojavi izašli na teren, ali požara nije bilo. U sklopu redovnih aktivnosti obilazili su i Ćemovsko polje i Goricu“, saopštili su iz Dispečerskog centra Službe zaštite i spašavanja.

Portal Analitika