Politika

Atlantski savez: Braun značajno doprinijela unapređenju odnosa SAD i Crne Gore

Sa velikom tugom i dubokim žaljenjem primili smo vijest o smrti Sju K. Braun, nekadašnje ambasadorke Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori (2011-2015), saopšteno je iz Atlantskog saveza Crne Gore.

Atlantski savez: Braun značajno doprinijela unapređenju odnosa SAD i Crne Gore Foto: Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

"Njen diplomatski angažman, a posebno njena lična posvećenost jačanju odnosa između SAD i Crne Gore, ostavili su traga na sve koji su sa njom sarađivali. Braun je svojim neumornim radom, vizijom, entuzijazmom, a posebno ličnim zalaganjem, značajno doprinijela unapređenju odnosa SAD i Crne Gore, i pomogla u jačanju transatlantskih veza", navode iz Atlantskog saveza. 

Podsjećamo, u Sjedinjenim Američkim Državama preminula je Sju Kej Braun, nekadašnja ambasadorka te zemlje u Crnoj Gori.

"Njena spremnost da razumije politički i društveni kontekst i da podrži ideje i projekte od ključnog značaja za razvoj Crne Gore ostaviće trajno nasljeđe i sjećanje na nju kao na pravog prijatelja naše zemlje", navode iz Atlantskog saveza

Atlantski savez Crne Gore je, kako su naveli, u Barun uvijek imao otvorenog i pouzdanog partnera u zajedničkoj misiji. 

"A prijateljski odnos koji smo izgradili za nas je bio od posebnog značaja. Sju K. Braun će ostati upamćena kao osoba koja je nesebično radila na povezivanju naroda i koja je vjerovala u važnost međunarodne saradnje i solidarnosti. Njena smrt predstavlja veliki gubitak za sve nas koji smo je poznavali i sa njom radili", zaključuju u saopštenju. 

Portal Analitika