Region

Arapi ulažu milione u Vojvodinu

Izvor

Naime, na sajtu te kompanije se ističe da je Mulk holdings kupio veliku imovinu od deset hektara u Srbiji i najavljuje investiciju od 20 mi­liona dolara, prenosi B92.

Prema njihovim riječima, imovina se nalazi u Banatskom Kar­lovcu, imaće najmoderniji proizvodni pogon s 10.000 kvadrata i 3.000 kvadrata prezentacionog prostora, kancelarija, a gradiće se u više faza.

Pogon će na automatizovanoj liniji prizvoditi tri miliona vatrootpornih metalnih kompozitnih panela i deset hiljada bojenih rolni.

Predsjednik kompanije Šafu ul-Mulk je rekao da je investicija u Evropi počela prošle godine osnivanjem Alubond Evrope u Pančevu u objektu pod lizingom.

Dodao je da od nove Vlade očekuje povoljne kredite i stimulativnu poresku politiku, a paneli iz Banatskog Karlovca namijenjeni su čitavoj Evropi.

"Naša ekspanzija će stvoriti mogućnost za zapošljavanje i dalja ulaganja, što će dodatno pomoći Vladi i njenim nastojanjima da promoviše međunarodne investicije i poboljša ekonomski standard lokalne opštine", rekla je generalna direktorka Alubonda Evropa Sanja Uzelac, i dodala da njihovi proizvodi postaju sve popularniji u Evropi zbog visokog kvaliteta i konkurentnih cijena.

Menadžerka prodaje Violeta Sviloks kaže da fabrika u Srbiji ima strateške prednosti pošto Srbija ima sporazume o slobodnoj trgovini s Evropskom unijom, Turskom, Rusijom.

Uz to, na jednoj od minulih sednica Skupštine opštine predsjednik opštine Alibunar Dušan Jovanović je najavio veliku investiciju u Banatskom Karlovcu i tada je kazao da će pogon biti otvoren u septembru.

Rekao je da će to, s drugim sličnim ulaganjima, doprinijeti bržem ekonomskom razvoju te južnobanatske opštine.

Portal Analitika