Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Čarapić najavila da će Tužilaštvo provjeriti informacije koje je objavila Pobjeda u vezi poslovanja Vijesti

Čarapić najavila da će Tužilaštvo provjeriti informacije koje je objavila Pobjeda u vezi poslovanja Vijesti

Izvor

- Mi ćemo sigurno provjeriti najnovije informacije koje je objavila Pobjeda i to će biti nastavak naših aktivnosti koje smo ranije preduzeli u okviru provjera poslovanja Vijesti i preduzeća „Daily press“, koji je izdavač tog lista, kazala je Čarapić za Pobjedu.

Pobjeda je u subotu i nedjelju objavila „Mini studiju“ autora Zdravka Vučinića, urednika ekonomske rubrike i smijenjenog zamjenika glavnog urednika Vijesti, o tome što su i zašto objavljivali.

Vučinić je tu studiju napisao prije nešto manje od dvije i po godine, kao dokaz svoje odanosti uredništvu i kao preporuku za kandidovanje za dužnost zamjenika glavnog urednika. U toj je studiji, između ostalog, naveo, kako su u Vijestima prećutkivane negativne i loše konotirane informacije u vezi sa Crnogorskom komercijalnom bankom, čija je ranija uprava bila rodbinski povezana sa jednim od suvlasnika Vijesti, kao i na koje je sve načine nanio štetu konkurentskoj Prvoj banci,

U današnjem tekstu „Vijesti pod lupom države“, Pobjeda je povodom ove teme razgovarala sa više kolega novinara i urednika, političara i biznismena, napominjući da su mobilni telefoni direktora Vijesti Željka Ivanovića i glavnog i odgovornog urednika Mihaila Jovovića bili isključeni.

Sam Vučinić je kazao Pobjedi da juče nije bio spreman „iz privatnih razloga“ da da izjavu i da ga „zovu sjutra“.

Ranko Vujović, izvršni direktor Medijskog savjeta za samoregulaciju kazao je da je u ovom slučaju riječ o „najogavnijoj zloupotrebi novinarstva u korist vlasnika medija“.

„Ovo što se desilo nije više ni problem Medijskog samoregulatornog tijela, već nekih drugih državnih organa“, kazao je Vujović.       

Pobjeda navodi da je Prva banka izdala saopštenje koje je potpisala Jelena Pavićević, rukovodulac korporativnih komunikacija u toj banci.

Iz te banke je saopšteno da nijesu iznenađeni tekstovima koje je Pobjeda objavila tokom vikenda, "budući da već godinama sprega vlasnika jedne od banaka i neprofesionalnih medija manipuliše javnošću, pokušavajući da svoje prljavo poslovanje prikrije, uništavajući druge, koristeći za scenario svoj, već dobro oprobani poslovni nemoral". 

Iz Prve navode da ih iznenađuje samo  "izostanak reakcije nadležnih državnih organa".

    

Portal Analitika