Društvo

Apel Nvo “Ispod Duge”-Nije bitno da što prije stigneš,već da stigneš!

Izvor

Naime, svjedoci smo velikog broja saobraćajnih nezgoda i velikog broja povrijeđenih i poginulih.

Samo u poslednja tri dana na našim putevima se dogodilo 85 saobraćajnih nezgoda u kojima je povrijeđen veliki broj osoba.

Uprkos  preduzimanju preventivnih i represivnih mjera od strane policije, kao i brojnih Apela na vozače, izgleda da vozači i dalje nisu ubijeđeni da poštovanje zakona povećava njihovu bezbjednost.

Ono što je potrebno istaći jeste da uprkos tome što naša lična bezbjednost u saobraćaju ne zavisi uvijek od nas samih, mi možemo svojim ponašanjem bitno doprinijeti smanjenju mogućnosti da doživimo saobraćajnu nezgodu.

Podsjećamo da zbog visokih temperatura dolazi do gubljenja moći opažanja i vremena reagovanja i zbog toga se dešavaju teške saobraćajne nesreće.

Zato jedino ostaje da se oslonimo na policiju i da apelujemo na vozače da poštuju propise, posebno da vode računa o brzini kojom se kreću, jer na visokim temperaturama čovjek sporije reaguje i nivo opažaja mu je manji.

Isto tako apelujemo na vozače i putnike da da vezuju sigurnosne pojaseve, jer su oni trenutno najefikasnije sredstvo zaštite od povređivanja u slučaju saobraćajnih nezgoda.

Pogibije i povrede su svakodnevna pojava na našim putevima, zato uvijek treba da se trudimo da ne postanemo dio crne statistike.

Portal Analitika