Zanimljivosti

Amerika: Žena će naslijediti milion dolara od bivšeg dečka s kojim je raskinula prije 35 godina

Kao radnik fabrike “P&G”, Džefri je započeo plan štednje, navodeći Margaret Losinger kao korisnika. To se dogodilo dok su još uživali u ljubavi

Amerika: Žena će naslijediti milion dolara od bivšeg dečka s kojim je raskinula prije 35 godina Foto: Pixabay
Portal AnalitikaIzvor

Amerikanka Margaret Losinger (68), po svemu sudeći, naslijediće milion dolara iz penzionog fonda bivšeg dečka koji je preminuo u 59. godini, prenosi Daily Mail.

Kako ističu, ona je raskinula sa Džefrijem Rolisonom 1989. godine, jer su imali drugačije poglede na budućnost. Tri decenije kasnije, doživjela je nevjerovatno iznenađenje.

Kao radnik fabrike “P&G”, Džefri je započeo plan štednje, navodeći Margaret Losinger kao korisnika. To se dogodilo dok su još uživali u ljubavi.

Međutim, nikada nije ažurirao polisu, pa je žena ostala upisana sve do njegove smrti.

Margaret je upoznala Džefrija dok je igrao frizbi u dvadesetima. Ubrzo, počeli su da žive zajedno, prenosi Daily Mail.

Vrijeme je prolazilo, Margaret je razmišljala o braku i djeci, dok je njen izabranik imao drugačije planove. Nakon dvije godine, okončala je vezu.

Kasnije se udala i dobila djecu, a Džefri je imao dugogodišnju partnerku.

Kada su Džefrijeva braća, nakon njegove smrti, saznala da ne raspolažu sumom od 1,15 miliona dolara, Ričard i Brajan Rolison presavili su tabak i odveli Margaret odnosno “P&G” na sud, tvrdeći da kompanija nije pravovremeno obavijestila Džefrija o mogućim izmjenama ugovora.

S druge strane, advokati “P&G” su tvrdili da su obavještenja poslata na vrijeme, uključujući (onlajn) prijedlog za ažuriranje polise.

Braća su navela da su “poruke bile nejasne” i da ih je Džefri mogao pogrešno protumačiti, ali je sud stao na stranu kompanije i Margaret.

Kako prenosi Daily Mail, Ričard i Brajan Rolison ne odustaju i uložili su žalbu.


Portal Analitika