Politika

Albanski forum i DUA formirali poslanički klub, Đeljošaj predsjednik

Albanski forum i Demokratska unija Albanaca (DUA) formirali su zajednički klub poslanika u Skupštini Crne Gore a Nik Đeljošaj je imenovan za predsjednik kluba.

Albanski forum i DUA formirali poslanički klub, Đeljošaj predsjednik Foto: Gradski portal
Portal AnalitikaIzvor

Kako su u zajedničkom saopštenju naveli lideri ove dvije partije - Nik Đeljošaj i Mehmet Zenka, ova odluka donesena je u cilju većeg jedinstva Albanaca kao i njihovog autentičnog predstavljanja.

"Samo zajedno možemo da radimo na integraciji i napretku Albanaca, gdje će to biti ključni dio naše agende djelovanja. Političko djelovanje kluba je jedinstveno u svakom pogledu, jednoglasno štiteći i promovišući prava albanskog naroda. Na ovaj način, tri jedinstvena albanska poslanika će dostojanstveno predstavljati svoj narod i predano i posvećeno raditi na razvoju i unapređenju svih opština u kojima žive Albanci. Iz našeg poslaničkog kluba albanski jezik će se sa ponosom čuti i odjekivati u Skupštini Crne Gore. Nastavak integracije Albanaca, unapređenje njihovog životnog standarda i potpuna faktorizacija biće pojačani kroz naš klub", navodi se u saopštenju.

Poručuju da će ovaj poslanički klub predstavljati konkretan temelj za promociju evropskih i zapadnih vrijednosti, podržavajući i zalažući se da Crna Gora postane prva naredna članica EU, kao i jačanje pozicije Crne Gore u okviru NATO-a.

"Naš klub će održavati odlične odnose kako sa zemljama regiona, tako i sa zapadnim zemljama, prvenstveno sa SAD, kao našim glavnim saveznikom. Sigurni smo da će naš klub na pošten i autentičan način predstavljati Albance i u novoj 44. Vladi Crne Gore", naveli su Đeljošaj i Zenka.

Portal Analitika

Komentari (4)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
t tikvan_neregistrovani
04.10.2023. 08:28

Jasno, Zenka je iznimno posteno podrzao PES, i to bez ucesca u vladi onda se javili neki da DUA je paliticki partner DPS-a, pa "ne valja". Takvim ljaljavcima ovo je poruka o zajednickom djelovanu tako da ljaljare moraju to prihvatit.

0
0
B Brat_neregistrovani
03.10.2023. 16:14

Nemam nista protiv da sva izlaganja, koja budete imali budu na albanskom jeziku. Cak, mislim da bi tako trebalo biti. Crnogorac sam, samim tim uvazavam svakoga ko za sebe dobro misli, ali ne i protiv mog naroda.

10
2
p pitv_neregistrovani
03.10.2023. 15:43

svasta je djeljosaj pricao za zenku sto se sad desilo od jednom?

17
1
N Nikolino_neregistrovani
03.10.2023. 16:36

@pitv_neregistrovani nadajmo je dobrom, jer je Zenka persona.

10
1