Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Albanska alijansa: Crna Gora da kosponzoriše Rezoluciju UN-a o Srebrenici, to je ljudski i civilizacijski čin

"Time će i jasno pokazati i dokazati da se distancirala od pogubnih politika 90-ih"

Albanska alijansa: Crna Gora da kosponzoriše Rezoluciju UN-a o Srebrenici, to je ljudski i civilizacijski čin

Iz Albanska alijansa su poručili da snažno podržavaju sponzorisanje nove Rezolucije UN-a o Srebrenici od strane Crne Gore. 

Albanska alijansa: Crna Gora da kosponzoriše Rezoluciju UN-a o Srebrenici, to je ljudski i civilizacijski čin Foto: Beta/AP
Portal AnalitikaIzvor

„Ovo ne vidimo kao kompenzaciju za neusaglašene političke postupke većine u proteklom periodu, niti kao test iskrenosti ili test ispravnog puta, već kao ljudski i civilizacijski čin, i duboko razumijevanje posljedica neobuzdane agresije i etničkog nasilja“, saopštili su iz ove koalicije. 

Ističu da će sponzorisanjem ove Rezolucije, Crna Gora će pokazati posvećenost osudi svih ratnih zločina pa i genocida, promovisanju istine i pomirenja, te sprečavanju takvih zločina u budućnosti. 

„Biti sponzor ovakve rezolucije pruža Crnoj Gori i njenom rukovodstvu mogućnost da, pozivajući druge države da podrže istu, ojača svoja uvjerenja u zaštiti ljudskih prava, i tekovina 21. vijeka, pravde i mira, ne samo na Balkanu već i u svijetu. Time će i jasno pokazati i dokazati da se distancirala od pogubnih politika 90-ih godina prošlog vijeka i da uistinu saosjeća sa žrtvama, te da se svrstava u red razvijenih svijetskih demokratija koje su osudile genocid u Srebrenici i da je njena unutrašnja i spoljašnja politika uistinu u skladu sa evroatlantskim integracija“, zaključili su iz Albanske alijanse. 

Portal Analitika