Region

Afera "Agrobanka": Saslušan Sekulić

Izvor

Pored Radoslava i Duška Sekulića, saslušani su Dragomir Jovanović, Borka Filipović, Milan Stefanović, Bratislav Mihajlović, Duško Šunjevarić i Dragovan Milinković.

Kako saznaju, riječ je o odgovornim licima u preduzećima koja su poslovala u sistemu "Hadri grupe".

Specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je Tanjugu da je završeno saslušanje i devetog osumnjičenog zbog nezakonitog poslovanja u "Agrobanci" i da je svim osumnjičenima odredjeno policijsko zadržavanje od 48 sati, kao i da će svi oni sutra biti saslušani i u Tužilaštvu za organizovani kriminal. 

Radisavljević je rekao da je riječ o Nenadu Maričiću, odgovornom licu u više preduzeća, koja su poslovala u sistemu "Habit grupe". 

"Svi osumnjičeni će u toku sjutrašnjeg dana biti privedeni tužilaštvu za organizovani kriminal gdje će se obaviti njihovo saslušanje i odlučiti o daljem toku krivičnog postupka", objasnio je Radisavljević. 

Kako je za B92 potvrdio direktor policije Milorad Veljović, Sekulić i njegov sin uhapšeni su jutros u njihovoj kući u Beogradu. Pored njih dvojice, uhapšeno je još sedam osoba, od kojih je jedna privedena na granici. 

Veljović je na konferenciji za novinare rekao i da se radi na provjeri kredita vrijednog 40 do 50 miliona eura. On je naveo i da se u nastavku istrage očekuje privođenje još dva lica, a naredna dana još dva do tri lica. 

Akcija hapšenja u aferi "Argobanka" započeta je juče, rekao je Aleksandar Vučić i istakao da će Tužilaštvo vrlo brzo reagovati. 

Hapšenja se sprovode u sklopu aktivnosti državnih organa u sistemskoj borbi protiv korupcije, koju je Vučić ranije najavio. 

Premijer Ivica Dačić najavljuje da će istraga biti proširena i nastavljena. 

Do sada je zbog malverzacija u Agrobanci uhapšeno 16 osoba. Među osmoricom danas uhapšenih, najvažnije ime je Radoslav Sekulić, vlasnik "Habitfarma" i sa njim povezanih firmi koje su od banke dobile pet i po milijardi dinara kredita koje ne mogu da vrate. 
Uhapšeni su predstavnici preduzeća "Habitfarm", "Svisfarmacija", "Svis intermedikal", "Produkt trejd", "Vestern stajls", "Luton" i "Novi dani".

"Pomenuta preduzeća su kao povezana lica bila korisnici kredita i bankarskih garancija kod Agrobanke. Nad svim ovim preduzećima su pokrenuti stečajni postupci, dok su neka već likvidirana. Visina trenutnih njihovih neizmirenih obaveza prema Agrobanci iznosi pet milijardi i 500 miliona dinara", rekao je tužilac za organizovani kriminal Miljko Radistavljević.

IZVOR: B92, TANJUG

Portal Analitika