Politika

"Jasno je da iza tog projekta stoji aktuelna vlast u Srbiji"

Adžić: Proslavom dana održavanja Podgoričke skupštine vrijeđa se dostojanstvo Crne Gore

Nije novost da se u Crnoj Gori proslavlja jedan od najsramnijih datuma u crnogorskoj istoriji – dan održavanja Podgoričke skupštine, kaže u izjavi za Gradsku istoričar, Novak Adžić. Time se, kako ističe, vrijeđa državno dostojanstvo Crne Gore.

Adžić: Proslavom dana održavanja Podgoričke skupštine vrijeđa se dostojanstvo Crne Gore Foto: Gradski portal
Gradski portalIzvor

Slaviti danas Podgoričku skupštinu mogu samo oni koji žele da Crna Gora nestane i postane plijen imperijalističkih težnji Beograda i političke kamarile koja u njemu vlada, ističe Adžić i dodaje da iza proslave stoji Srpsko nacionalno vijeće u Crnoj Gori uz finansijsku pomoć Pokrajinske vlade Vojvodine. 

U Beranama otvorena Srpska kuća: Prisustvovali Mandić, Carević, Vuksanović...
17
U Beranama otvorena Srpska kuća: Prisustvovali Mandić…
01.12.2022 15:24
 
Babić: Proslava u Beranama bespotrebna provokacija
0
Babić: Proslava u Beranama bespotrebna provokacija
01.12.2022 19:42

“Mi znamo istorijski da je Podgorička skupština bila apsolutno nelegalna i nelegitimna, da njene veleizdajničke odluke nije nikada priznala nijedna velika sila iz bloka centralne Antante. Samo je njene odluke priznala ondašnja Kraljevina Srbija, čija je Vlada, odnosno Pašićeva Vlada, preko svojih povjerenika i agenata, plaćenika, crnogorskih otpadnika, organizovala održavanje Podgoričke skupštine” naglasio je Adžić.

Podsjeća da je kralj Nikola, u intervjuu poznatom londonskom novinaru Herbertu Vivijenu, komentarisao odluke Podgoričke skupštine i situaciju u Crnoj Gori u kojoj, prema izvještajima koje mu, kako je tvrdio, dostavljaju njegovi povjerenici, “vlada pravi teror, ljudi, žene i djeca se ubijaju bez suda, bacaju se bombe na kuće njegovih prijatelja, a novac se prosipa da bi se Crnogorci odrekli zakletve”.

“On je doslovno rekao: Sigurno ste čuli o mome smjenjivanju i o aneksiji Crne Gore, ali to je izglasala lažna skupština, koju su Srbi nazvali Velikom skupštinom, ime koje ne postoji po našem Ustavu. Niko tu skupštinu nije birao, nego su je izabrale razbojničke čete u ime Srbije”, naveo je Adžić.

Slavljenje odluka Podgoričke skupštine danas u Beranama ima za svrhu, kako ističe, promovisanje velikosrpske nacionalističke, klerikalne i ekspanzionističke politike obezdržavljenja Crne Gore i nacionalne asimilacije Crnogoraca.

“Jasno je da iza tog projekta stoji aktuelna vlast u Srbiji, a da su izvođači radova brojni njeni politički i klerikalni poklisari i protagonisti u Crnoj Gori”, zaključuje Adžić.

Portal Analitika

Komentari (3)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
J Joko_neregistrovani
02.12.2022. 07:15

Na rukim su tenkovima dosli 1918 da izvrse genocid nad hrabrim braniteljima. Isto su pokusali i 1941, da nije bilo Italije i Njemacke da nas zastite, pitanje da li bi nekeo prezivjeo, a 1991 su napali sve zemlje u okruzenju jedino nijesu imali kurazi da napadnu Crnu Goru.

8
0
K Konadzija_neregistrovani
02.12.2022. 06:41

Sramota je sta radi Katunjanin Igor Mirovic. Svakog od nas Konadzija poreklom i CG je sramota sta promovise taj covek zadnjih 30godina

8
0
p partizanskiput_neregistrovani
01.12.2022. 21:49

A SLAVE LI SRAMOTNI SRBI SRAMOTNU 1918g KAD SU DOJARGALI NA CETINJE I IZ CETINJSKOG MANASTIRA NJIH NEKOLIKO" BIVSIH OSMANLIJA",IZBACULI MOSTI SV.VASILIJA OSTROSKOG,URI....LI PO NJEMU I ZAPALILI PA POBJEGLI,A SRECOM SU ISKOCILI NEKOLIKO LJUDI I CEBETOM UGASILI I OCISTILI MOSTI I SAKRILI NEDJE U ZIDINE MANASTIRA! A SAD SE SVI SPC I NJIHOVE SLUGE MOLE ISTOM! NIKAD IM TO NECE BITI OPROSTENO ,ZATO SU PRKLETI NAROD! CG JE BILA KRALJEVINA KAD SU TAMO ONI BILI POD OSMANLIJAMA! ALI? SRPSKA LAZ JE BILA I OSTALA JEDINA ISTINA!!!

21
2