Politika

"Naš revolt višestruko opravdan"

Babić: Proslava u Beranama bespotrebna provokacija

Današnja proslava u Beranama 104 godine od održavanja sramne Podgoričke skupštine, čijim odlukama je Crna Gora 1918. prisajedinjena Srbiji, je bespotrebna provokacija većine građana koji vole sopstvenu državu, kažu sagovornici Gradske RTV.

Babić: Proslava u Beranama bespotrebna provokacija Foto: SD
Gradski portalIzvor

Napominju da iza svega stoji susjedna Srbija koja veoma često manipuliše nacionalnim osjećanjima određenog broja građana Crne Gore. 

U Beranama otvorena Srpska kuća: Prisustvovali Mandić, Carević, Vuksanović...
17
U Beranama otvorena Srpska kuća: Prisustvovali Mandić…
01.12.2022 15:24

Nije primjereno slaviti godišnjicu događaja kojim je poništena nezavisnost i identitet Crne Gore, kažu Socijaldemokrate. Godišnjica takozvane Podgoričke skupštine, dodaju, se može obilježiti, ali kao opomena da građani Crne Gore nikad više nešto slično ne dozvole.

“Podsjetili smo javnost na istorijske činjenice i ovaj čin okvalifikovali kao bespotrebnu provokaciju pretežnog broja građana koji vole svoju državu. U ovom slučaju, jednostavno nije smjela izostati reakcija, jer nemamo pravo da dozvolimo modifikovanje istorijskih okolnostii, u tom smislu je zaista više nego očigledno da je naš revolt višestruko opravdan”, kazao je predsjednik OO SD Berane Onur Babić.

Isto kažu i u beranskom DPS-u. Iako ističu da razumiju potrebu građana Berana koji se osjećaju kao Srbi za zasebnom nacionalnom kućom, podsjećaju da je otvorio premijer Vojvodine, te da se iz dosadašnjeg djelovanja može zaključiti da Srbija često manipuliše nacionalnim osjećanjima jednog broja građana Crne Gore.

To što se Srpska kuća u Beranama otvara na dan kada je 1918, nelegitimnim odlukama Podgoričke skupštine Crna Gora prisajedinjena Srbiji, kažu, dovoljno govori.

“Zbog toga ne vjerujem da je riječ o dobroj namjeri. Naprotiv, svi zajedno moramo snažiti prije svega građansku Crnu Goru, a nikako doprinosti snaženju njenog razjedinjavanja, što je očita namjera jednog broja političkih struktura iz regiona”, istakla je predsjednica OO DPS Berane, Lidija Kljajić.

Podsjetimo, Skupština Crne Gore je 29. novembra 2018. usvojila Rezoluciju kojom je proglasila ništavnim sve odluke takozvane Podgoričke skupštine iz 1918.

Portal Analitika

Komentari (3)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
J JovoZ_neregistrovani
01.12.2022. 22:07

Nažalost, nije samo bespotrebna.

0
1
n nina_neregistrovani
01.12.2022. 19:03

Cetnici ce proci ka 45- te cekaj jos malo budimo strpljivi doci ce im kraj

17
4
J Janko_neregistrovani
01.12.2022. 18:59

Oni slave Vidovdan, a ne Podgoričku Skupštinu Oni kleveću, sikću ,podmeću. Laž je njihovo glavno oružije.

19
4