Društvo

Adžić i Kovač u Palermu: Žrtva Falkonea i Borselina podsjetnik da država mora razbiti mafiju

Crnogorska delegacija koju predvode ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić i ministar pravde Marko Kovač danas prisustvuje ministarskoj konferenciji povodom jubilarne dvadesetogodišnjice Konvencije Ujedinjenih nacija protiv transnacionalnog organizovanog kriminala u Palermu.

Adžić i Kovač u Palermu: Žrtva Falkonea i Borselina podsjetnik da država mora razbiti mafiju Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova
Portal AnalitikaIzvor

Cilj konferencije je, kako navode iz resora Adžića, pridavanje značaja pomenutoj konvenciji i dodatnim protokolima, te naglašavanje značaja implementacije odredbi ovih međunarodnih ugovora u nacionalni zakonodavni okvir i praksu u borbu protiv organizovanog kriminala.

"Ministri su u svojim obraćanjima na mjestu gdje su Đovani Falkone i Paolo Borselino vodili bespoštednu borbu protiv organizovanog kriminala naglasili volju i namjeru crnogorskog bezbjednosnog i pravosudnog sistema za nastavak borbe protiv trgovine ljudima i krijumčarenja migranata, te pružanja maksimalne zaštite žrtava ovih krivičnih djela.

Konferencija se održava u dvorani Aula Bunker u Palermu kao simbolu odlučnosti države da se obračuna sa mafijom i podsjetnika da u fokusu agende svake države centralno mjesto treba da zauzme borba protiv kriminala", saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova. 


Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
W Waiter_Fićo_neregistrovani
29.09.2023. 13:38

Šta radi Fićo tamo? Jel’ otišao da konobariše? Dako se posvađa sa nekim nezadovoljnim klijentom

5
0
B Brat_neregistrovani
29.09.2023. 13:29

Dajte ljudi, formirajte tu Vladu pa ko god da ce u nju uci samo da ne gledamo vide ove dvije budale, te nam oburdade drzavu i sramote nas dje stignu...

5
0