Region

Invazija mušica na Sarajevo

02sar
S
tanovnici naselja Dobrinja zatvaraju prozore stanova, a neki se žale da im mušice ulaze u usta, noseve i oči javila je agencije Anadolija (AA).

Invazija mušica na Sarajevo
Portal AnalitikaIzvor

U večernjim satima u Sarajevu je došlo do najezde mušica.Kako izvještava novinar agencije Anadolija (AA), do invazije insekata došlo je u sarajevskim naseljima Dobrinja i Grbavica, a informacije o cjelim rojevima mušica dolaze i iz drugih dijelova glavnog grada Bosne I Hercegovine.

Lokalni mediji prenose informacije da su mušice prisutne u tolikom broju  da se stiče utisak da u Sarajevu pada snijeg, kao i informacije da su građani bukvalno bježali pred najezdom mušica, prenosi novinar AA.

Stanovnici naselja Dobrinja zatvaraju prozore stanova, a neki se žale da im mušice ulaze u usta, noseve i oči.

Invazija mušica dogodila se u ponedjeljak, 29. aprila i u Kraljevu u Srbiji. Mušice su prekrile cijeli grad i izazvale paniku kod građana.Slični fenomeni su se prije tri godine desili u Nišu i Beogradu.

Najezda mušica, kako se pretpostavlja, prouzrokovana je naglim povećanjem temperature za ovo doba godine.

Riječ je o prirodnom fenomenu jer su se u istom trenutku izlegle tri do četiri generacije mušica. Predatori, ptice i slijepi miševi nisu uspjeli da uspostave ravnotežu.

 

Portal Analitika