Abiznis

RATKOVIĆ: Ulazak Rajanera dobra stvar

radeok
D
ekan Fakulteta za biznis i turizam u Budvi prof.dr Rade Ratković pozdravio je najavljeni dolazak niskotarifne aviokompanije Rajaner u Crnoj Gori, ali je dodao da se broj turista može povećati jedino integrisanjem ponude na nivou čitave destinacije.

RATKOVIĆ: Ulazak Rajanera dobra stvar
Portal AnalitikaIzvor

- Takvu ponudu, po pravim cijenama, treba proslijediti turoperatorima, a da bi oni nakon prihvatanja stavili ponudu u svoje kataloge. Onda bi postojali dobri izgledi da avioni budu puni, kao i da bude zadovoljavajući buking. Dakle, potrebni su nam i čarter letovi i lou kost kompanije. Ne treba očekivati da će samo ulaskom niskotarifne avio kompanije povećati broj dolazaka u Crnu Goru. Iz jednostavnog razloga, što to neće biti glavni kanal dolaska gostiju, rekao je Ratković Portalu Analitika.

Prema njegovim riječima, i do sada je bilo dosta najava ulaska Rajanera na crnogorsko tržište, ali su oni u zadnji čas odustajali.

- Nadamo se da će se najava i ostvariti. Ne možemo ništa značajnije uraditi ako prodajno ne integrišemo kapacitete sa kojima raspolažemo. Tu mislim na integraciju hotelskih kapaciteta sa onim u privatnom smještajnom sektoru. Treba dakle sklopiti ugovore u predsezoni, sezoni i potsezoni, kako ne bi ti avioni bili prazni, kako je to urađeno u Dubrovniku. Ipak, dolazak Rajanera je, svakako značajan, sa aspekta saobraćajnog otvaranja Crne Gore prema svijetu, naveo je Ratković.

Oni nije želio da komentariše ko treba da plati dolazak Rajanera u Crnoj Gori, ističući da je mišljenja da bi to trebalo da uradi država.

Crna Gora je jedina turistička destinacija u Evropi u kojoj ne lete niskotarifne kompanije.

Press konferencija povodom početka saradnje sa avio kompanijom Rajaner biće održana danas u Budvi u hotelu Maestral u okviru FREI festivala investicija, sa početkom u 15 časova.

Portal Analitika