Košarka

Džordan bio otrovan u finalu NBA-a 1997. godine

DzordanMjakl
U
masi legendarnih priča o Majklu Džordanu, najčešće se izdvaja njegova igra u petom meču finalne serije 1997. godine protiv Jute kada je imao grip.

Džordan bio otrovan u finalu NBA-a 1997. godine
Portal AnalitikaIzvor

Džordan je i pored bolesti dominirao protiv Juta Džeza, postigao 38 poena uz 7 skokova, 5 asistencija i 3 ukradene lopte za pobjedu 90:88, i vođstvo 3-2 u seriji.

Međutim, tadašnji trener Bulsa Tim Grover je istakao da Džordan nije imao grip, već da je imao trovanje hranom.

Em-Džej se nekoliko sekundi prije kraja utakmice srušio i pao u ruke Skotija Pipena, što je jedna od legendarnih scena NBA istorije.

"Sto posto. On je bio otrovan na tom meču. Svi to zovu grip utakmicom, ali mi smo bili tamo. Mi smo bili u toj sobi", otkvira Grover detalje večeri 10. na 11. jun u Solt Lejk Sitiju.

"Bili smo u hotelu Park Siti. Sobna usluga je prestala da radi oko 21. On je ogladnio, a nijesmo mogli da nađemo mjesto da jedemo. Jedino mjesto koje smo našli bila je neka picerija. Pa smo odlučili da naručimo picu".

"Petorica momaka su je dostavili. Pogledao sam picu i rekao im: 'Imam loš osjećaj u vezi sa ovim. Jednostavno imam loš osjećaj' Od svih nas koji smo bili u sobi, samo je MJ jeo picu. Niko više", rekao je Grover.

"A onda, oko 2 sata iza ponoći dobio sam poziv u sobu. Došao sam u njegovu sobu, a on se skupio kao fetus. Pogledali smo ga i doveli timskog ljekara. Odmah sam mu rekao da ima trovanje hranom".

"To nije bio grip", naglasio je Grover.

Portal Analitika