Politika

ĐUKANOVIĆ: Protesti neće ugroziti stabilnost i evropski put Crne Gore

1204milook
P
remijer Milo Đukanović kazao je juče da je odbijanje opozicije da ostvari uvid u kompletan birački spisak i svaki birački listić nastavak politike negacije Crne Gore i njenih institucija. Đukanović je rekao da najavljeni opozicioni protesti neće ugroziti stabilnost Crne Gore i njen evropski put.

ĐUKANOVIĆ: Protesti neće ugroziti stabilnost i evropski put Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

- Predložio sam da ukoliko žele zajedno ostvarimo uvid u kompletan birački spisak i svaki birački listić i slažete se da je to jedini logičan put da otkolnimo sumnje i utvrdimo volju građana na predsjedničkim izborima. Ako neko to odbija, onda odbija i institucionalnu nadležnost države Crne Gore. Onda žele da nedemokratskim sredstvima prebrišu ono što je izraz demokratske volje građana Crne Gore i da po inereciji nastave jednu politiku koja je kulminaciju imala na referendumu Crne Gore 2006., a to je politika negacije Crne Gore i njenih institucija, kazao je Đukanović u Bratislavi odgovarajući na pitanje slovačkih novinara. Upitan da li postoji bojazan od nestabilnosti zbog najavljenih protesta opozicije i da li će to usporiti integracije Crne Gore u EU i NATO Đukanović je odgovorio odrečno.

- Vjerujem da neće. Imali smo predsjedničke izbore i na njima je prema dosadašnjim saznanjima aktuelni predsjednik Vujanović pobijedio sa rezultatom 51,2 napram 48,8. Kao što znate opozicija izražava neslagnje sa dosadašnjim radom Opštinskih i Državne izborne komisije i kao što ste u toku ostala je još jedna instanca Ustavni sud, koji će u predviđenom roku odlučiti o žalbi. Ostavimo da vidimo šta će Ustavni sud uraditi sa finalnim stavom. Time se iscrpljuje se ono što je aktivnost institucija Crne Gore u izbornom procesu. Kao što ste i sami kazali opozicija je zakazala proteste za ovu subotu. Kao premijer i lider partije koja je na izborima imala svog kandidata kazao sam da su sumnje legitimna stvar i pozvao da se te sumnje otklone. Ali kao što sam vam kazao Crna Gora je stabilna i funkcinalna i ubijeđen sam da taj protest neće ugroziti stabilnost i njen evropski put – kazao je Đukanović.

 

 

Portal Analitika