Politika

BOJOVIĆ: Suštinski nema pobjednika, kao ni stabilnosti i promjena

1804_Bojovic
P
redsjednički izbori su produbili političku krizu i pokazali da je Crna Gora i dalje polarizovana oko predsjedničkih kandidata čije su karijere vezane za loša vremena i još gore politike, navodi se u saopštenju Pravedne Crne Gore.

BOJOVIĆ: Suštinski nema pobjednika, kao ni stabilnosti i promjena
Portal AnalitikaIzvor

- Zato se i moglo očekivati da izborna trka između nekadašnjih kolega u marionetskoj vladi a sadašnjih predstavnika mrziteljskih politika neće dovesti do neupitnog rezultata. DPS je još  jednom pokazao svoje osiono lice, ignorišući neustavnu kandidaturu gospodina Vujanovića i misleći da državotvornom demagogijom i kontrolom nad institucijama može glatko dobiti izbore, stoji u saopštenju koje potpisuje predsjednik Izvršnog odbora stranke, Rade Bojović.

Kako se dalje navodi „DPS je previdio činjenicu da takvom politikom gradi opasno nepovjerenje u državne ustanove i rasplamsava sumnje u svoj izborni rezultat“.

- S druge strane, DF i njegovi voljni i iznuđeni saveznici, kao promoteri promjena zasnovanih na populističkoj nedržavotvornoj politici,  žele da zvanični tijesni izborni ishod pretvore u svoju pobjedu. Time su otvorena vrata za vaninstitucionalne sukobe dvije  politike koje Crnu Goru zajednički jedino mogu pogurati unazad, objasnili su iz Prevedne Crne Gore.

U saopštenju Pravedne stoji da je „propuštena šansa da se kandidovanjem drugačijih ličnosti koje bi promovisale vizionarsku politiku relaksira crnogorsko društvo i država posveti reformskim procesima“.

- Sadašnji konfrotirajući ishod pokazuje da na ovim izborima suštinski nema pobjednika, baš kao što nema   stabilnosti, niti ima promjena. Zato je poražena ideja ustavne i građanske demokratije, ali  i zatamnjena nada u državotvornu i  pravednu Crnu Goru iako je postojalo makar 2025 građana koji su bili spremni da bezrezervno podrže treći politički put, zaključak je saopštenja Pravedne Crne Gore.

 

Portal Analitika