Politika

DAMJANOVIĆ: Nadam se da ćemo dogovoriti datum sjednice o KAP-u

1804-Damjanovic
I
ako skupština, ali ni skupštinska tijela od prošle sedmice ne zasijedaju, današnji kolegijum predsjednika Parlamenta mogao bi donijeti konačnu odluku kada će se održati sjednica na kojoj će se raspravljati o sudbini KAP-a, prenosi radio Antena M.

DAMJANOVIĆ: Nadam se da ćemo dogovoriti datum sjednice o KAP-u
Portal AnalitikaIzvor

Poslanik SNP-a Aleksandar Damjanović, kazao je radiju Antena M da je dobio poziv za kolegijum kod predsjednika Parlamenta i da pretpostavlja da će na dnevnom redu biti dogovor oko nastavka sjednica, kao i da će KAP biti jedna od tačaka.

- Kao što znate, na zadnjem kolegijumu dogovor je bio da se skupština odlaže do zvaničnog proglašenja rezultata predsjedničkih izbora, pa sada očekujem dogovor i definisanje kada bi skupština mogla početi da radi kako bi se otvorila i rasprava o KAP-u, kazao je Damjanović.

On poručuje da je neophodno da se danas dogovore o tom važnom datumu, a priču o KAP-u najavljeni protesti u subotu, ne bi smjeli da poremete. Takođe naglašava da su protesti zakazani za subotu u domenu politike i da neće doprinijeti poboljšanju situacije u KAP-u, rudniku Boksita i EPCG.

- Situacija u vezi sa snabdijevanjem električnom energijom i uopšte nastavkom proizvodnje i poslovanja je toliko složena da bi se tu moralo brzo reagovati. Najavljeni protesti u tom pravcu neće dati doprinos, naprotiv, ali ja vjerujem da ćemo na kolegijumu imati dogovor oko nastavka sjednice, istakao je poslanik SNP-a.

Inače, sindikat podgoričkog Kombinata aluminijuma  pozvao je predstavnike Socijalističke narodne partije da im pomognu da sačuvaju kompaniju, jer bi, kako tvrde, određene političke strukture mogle iskoristiti postojeći bojkot rada skupštinskih tijela. Damjanović im je poručio da podršku njegove partije svakako imaju, te da prijedlozi u vezi sa KAP-om i dalje ostaju kao jedan od načina da se posrnula fabrika oporavi, prenosi radio Antena M.

Portal Analitika