Politika

Odbornik NOVE: Vlada vodi ideološki izopačenu politiku

1704hn
O
dbornik NOVE u hercegnovskoj Skupštini, Borislav Vujović, u više navrata je danas, na sjednici SO, ustvrdio da je prauzrok svih problema u Herceg Novom i Crnoj Gori ideološko izopačena politika zasnovana na fašističkoj ideologiji, koju vodi Vlada Crne Gore.

Odbornik NOVE: Vlada vodi ideološki izopačenu politiku
Portal AnalitikaIzvor

Kako prenosi Radio Jadran, Vujović je kazao i da nema razvoja grada dok vlada jednoumlje u državi od 1945. godine. To je obrazložio tvrdnjom da su 80 odsto svih zaposlenih u državi nacionalni Crnogorci, što se u svakom društvu, kaže Vujović, naziva fažizam.

- DPS vodi fašistoidnu politiku, na šta pristaju i ovi iza mene, dobacio je Vujović, misleći na odbornike DPS-a u lokalnoj Skupštini.

Na to su oštro reagovale odbornice DPS-a Gordana Rajević i Jarmila Radović. Kako prenosi radio Jadran, u dugogodišnjoj prosvjetnoj praksi, tvrdi Radović, nikada nije prebrojavala ničija krvna zrnca, ni među kolegama niti među učenicima, niti je bilo ko to radio od zaposlenih u obrazovnim ustanovama. Tražila je od Vujovića da navede bar jedan konkretan primjer za svoje optužbe.

Šef odborničkog Kluba DPS-a Andrija Radman zatražio je da se o fašistoidnom govoru Borisa Vujovića izjasni Komisija za etički kodeks, na što je predsjednica Skupštine, Danijela Đurović, kazala da očekuje prijavu iz DPS-a.

Portal Analitika