Politika

Kacin: Bojkot parlamenta pogrešna odluka u pogrešno vrijeme

15KACIN
C
rna Gora je efikasan pregovarač sa Evropskom unijom koji sprovodi reforme i bojkot i blokada Skupštine su pogrešne poruke u pogrešno vrijeme, ocijenio je potpredsjednik Delegacije Evropskog parlamenta za jugoistočnu Evropu, Jelko Kacin, javlja agencija MINA.

Kacin: Bojkot parlamenta pogrešna odluka u pogrešno vrijeme
Portal AnalitikaIzvor

- Čestitam Crnoj Gori na zatvorenom poglavlju 26. Četiri otvorena i dva zatvorena poglavlja već su znak dobre organizacije i uspešnog funkcionisanja države, ali neke institucije su blokirane, rekao je Kacin u parlamentu.

Kako je pojasnio, tu ne misli na predsjednika države, već na Skupštinu i njena radna tijela.

On je podsjetio da se za ovaj mjesec planira sastanak zajedničkog odbora EP-Skupštine Crne Gore i dodao da smatra da nema osnova za blokiranje Skupštine od opozicije.

- Crna Gora nije ni Albanija, ni Makedonija, nego efikasan pregovarač koji sprovodi reforme. Bojkot i blokada Skupštine su pogrešne poruke u pogrešno vrijeme. Da li biste aktivirali Skupštinu samo za dijalog sa EP? Reći ću vam da tako ne ide, rekao je Kacin.

On je poručio da je probleme potrebno rješavati institucionalno i -dodao je - u parlamentarnoj demokratiji to mjesto je Skupština.

Portal Analitika