Politika

DPS: Protesti osporavaju većinsku volju građana

1704DPS
S
lađana Šabović, članica Izvšnog odbora DPS Herceg Novi kazala je da je najava protesta osporovanje većinske volje građana Crne Gore, te da Demokratski front liči na latino – američke sapunice.

DPS: Protesti osporavaju većinsku volju građana
Portal AnalitikaIzvor

-Demokratski front i njihovi medijski i nvo partneri sve više liče na aktere latino-američkih sapunica – mijenjaju se samo kulise, zaplet i likovi ostaju isti godinama. Zato građanima pokušavaju da podmetnu novi „dizajn“ sa istim sadržajem. Organizatori navodnih „apolitičnih“ protesta su lideri opozicije, kao i u januaru 1998. godine, sa malom razlikom što su vojvode napredovale od pozadinaca u prve jurišnike, a nekadašnji jurišnici i neizbježni faktori destrukcije postali su glavni stratezi. Povod je isti – osporavanje slobodno iskazane većinske volje građana Crne Gore na predsjedničkim izborima, istikla je Slađana Šabotić u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Prema njenim riječima, opoziciju je još jedan izborni poraz natjerao na “totalno razotkrivanje”.

- Iako konstatacija da je na sceni sudar dvije politike dolazi od nezavisnih analitičara, koji su nezavisni koliko je to bio i Lekić kao kandidat, u potpunosti se sa njom slažemo. Politika koja je 1998. i svih drugih godina branila demokratiju, željela i ostvarila samostalnu i međunarodno priznatu državu, njegovala evropske vrijednosti i afirmisala našu multietničnu zajednicu, ostala je dosljedna svojim ciljevima. I naši konkurenti su zadržali svoju viziju, nažalost desktruktivnu i pogubnu za Crnu Goru, kazala je Šabotić.

Ona dodaje da je sada, kao i krajem 90-ih, za njih „evropska politika prostitutska, evropski zvaničnici korumpirani, druga država i tuđa zastava glavni povod za veselje, a diskriminacija i podjela građana na podobne i nepodobne suštinski „argument“ ”.

- Zajedno sa građanima Crne Gore koji prihvataju evropske vrijednosti, poštuju demokratske tekovine države i žele mir, gradimo našu evropsku kuću. Zato ćemo svim demokratskim sredstvima braniti demokratiju i slobodu u Crnoj Gori, zaključuje Šabotić.

Portal Analitika