Košarka

VIDEO: Prije deset godina povukao se Majkl Džordan

DzordanMjakl
N
a današnji dan prije 10 godina najbolji košarkaš svih vremena Majkl Džordan odigrao je posljednju NBA utakmicu u karijeri.

VIDEO: Prije deset godina povukao se Majkl Džordan
Portal AnalitikaIzvor

16. aprila 2003. Vašington Vizardsi gostovali su u Filadelfiji, a publika je na predstavljanju ekipa tri minuta ovacijama pozdravila Džordana.

“Košarka je moj život. Ja sam koristio ovu igru i ona je koristila mene. Košarka mi je dala mnogo materijalnih stvari, a uz nju sam dobio mogućnost i da dotaknem živote ljudi."

"Meni je košarka kao najbolji prijatelj, ali nekada odrastete i odaljite se od najboljih drugova”, rekao je MJ pred početak svog posljednjeg meča u karijeri.

Dva i po minuta prije kraja, kada je već bilo poznato da će Siksersi slaviti, Majkl se vratio na parket, a Erik Snou ga je namjerno faulirao. MJ je ubacio oba slobodna bacanja i to su bili njegovi posljednji šutevi u karijeri. Cijela hala je tada ustala na noge kako bi ispratila legendu u penziju.

Majkl Džordan je u februaru ove godine proslavio jubilarni 50. rođendan, a evo liste od deset najboljih momenata u njegovoj karijeri. (B92.net)

Portal Analitika