Politika

KACIN: Medojevićeva izjava više govori o njemu, nego o onima koje proziva

15KACIN
P
otpredsjednik Delegacije Evropskog parlamenta sa saradnju sa zemljama jugoistočne Evrope Jelko Kacin ocijenio je u izjavi za Portal Analitika da izjava Nebojše Medojevića na društvenoj mreži Tviter više govori o njemu, nego o onima koje proziva. Kacin je dodao da institucije treba da rade svoj posao kako bi se smanjio manevarski prostor bezgraničnog populizma i ismijavanja institucija crnogorske države.

KACIN: Medojevićeva izjava više govori o njemu, nego o onima koje proziva
Portal AnalitikaIzvor

- Taj poslanik i političar je bio velika nada crnogorske politike. Samo za nekoliko godina pokazala se njegova realna vrijednost. Takav njegov komentar više govori o njegovoj nevrijednosti nego o onima koje proziva, kazao je Kacin za Portal Analitika.

Medojević je preko Tvitera, kazao da evropska policija Europol treba da provjeri račune Kacina i Miroslava Lajčaka, kao i svakoga koji „podržava mafijaški režim Mila Đukanovića

Kacin je dodao da se trudi se koliko je god moguće da kao potpredsjednik Delegacije koja pokriva pet država regije u konkretnom slučaju pohvali ono što je pozitivno i kritikuje ono na šta treba ukazati.

- Da li se to Medojeviću svidjelo ili ne to je najmanje bitno. Ja bih mu preporučio da se bavi institucijama i svojom nadležnošću, rekao je on.

Kacin je dodao da je visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbjednost Ketrin Ešton najbolje ocijenila situaciju u Crnoj Gori.

- Ešton je bila u Crnoj Gori i pohvalila napore, uspjehe i konstruktivnost vaše države i napredak koji je postignut u evropskim integracijama. Crna Gora je pionir demokratizacije i u svom dijalogu i u samim pregovorima je postigla ogroman napredak. Baš prije dva dana je otvorila i zatvorila 26. poglavlje. I mislim da je to prava ocjena o tome šta radi Crna Gora i sve što je postigla postigla je unutar institucija, naveo je Kacin.

U Evropskoj uniji institucije rade bez obzira da li ih neko van proziva ili ne.Treba instititucije Crne Gore ohrabriti da preuzmu svoju ulogu kako bi se smanjio manevarski prostor bezgraničnog populizma i ismijavanja institucija crnogorske države, zaključio je slovenački poslanik u Evropskom parlamentu.

 

 

Portal Analitika