Društvo

Lekićev šura vrijeđao i članove odbora i građane

164kb
Č
lanovi biračkog odbora na izbornom mjestu Plasal na Karabuškom polju u Podgorici pridružiće se onima koji su proteklih dana najavili tužbu protiv Gorana Danilovića, predsjednika Centralnog izbornog štaba predsjedničkog kandidata Miodraga Lekića, piše Pobjeda.

Lekićev šura vrijeđao i članove odbora i građane
Portal AnalitikaIzvor

Prema pisanju tog lista članovi pomenutog biračkog odbora podnijeće i tužbu protiv predstavnika Demokratskog fronta koji je nadgledao izbore Nebojše Vučinića, inače šure Miodraga Lekića, čime se navodno, Vučinić sam pohvalio odmah po dolasku na biračko mjesto.

„Izborni dan protekao je, što se tiče procedure, bez i jedne primjedbe članova biračkog odbora, što je potvrđeno i zapisnikom. To se, izgleda, nije svidjelo predstavniku Demokratskog fronta koji je ovdje bio u ulozi opunomoćenog predstavnika grupe građana u ime njihovog predsjedničkog kandidata Miodraga Lekića. On je napustio biračko mjesto u 20.02 sati, odnosno dva minuta po zatvaranju. Zamolili smo ga da ostane i prisustvuje preobrojavanju glasova, što je on odbio i izašao iz prostorije u kojoj se glasalo. Izašao sam za njim i još jedanput ga zamolio da ostane da zajedno otvorimo kutije i prebrojimo glasove, ali je on kategorično odbio, a nakon toga se žalio da ga nijesmo pustili“, tvrdi predsjednik biračkog odbora Rahim Mulić.

Prema njegovim riječima maltretiranje članova biračkog odbora počelo je odmah po dolasku na izborno mjesto, oko pet sati ujutru.

„Došao je oko 5.15 i prvo što je rekao bilo je da je on šura gospodina Lekića i da je on tu iz porodičnih, a ne iz političkih razloga. Onda je rekao da je poslat tu da nas spriječi da krademo, varamo, lažemo, vodimo duplo knjigovodstvo, maltene da smo svi tu teški kriminalci. To mu nećemo oprostiti, jer smo mi pošteni ljudi, iz uglednih porodica“, istakao je Mulić.

Predsjednik biračkog odbora i članovi Petar Ljuljđurović iz SNP-a i Adisa Škrijelj iz DPS-a nastavili su priču o tome što se dalje dešavalo.

„Nakon ovakvog uvoda, gospodin iz Lekićevog štaba je iz svoje torbe izvadio plastične kese koje se uzimaju za odlaganje smeća i rekao nam da tu ubacujemo svaki poziv za glasanje koji građani budu donijeli sa sobom, dakle, da ih ne bacamo u korpu za otpatke, već da ih dajemo njemu da ih pocijepa i ubaci u tu svoju kesu, koju će, kako je rekao, odnijeti kod njegovih“, tvrdi kaže Mulić.

Kad su mu u OIK rekli da on to ne može da uradi, te da, ako nastavi da pravi probleme, imaju pravo da traže zamjenu, odgovorio je da „nema problema, ali da će onda doć njegova koleginica koja je gora od njega i ona će zatvoriti biračko mjesto“.

Član biračkog odbora iz Socijalističke narodne partije kaže da su od dolaska na biračko mjesto stalno trpjeli kritike.

„Ništa mu se nije sviđalo. Te što je ovo ovako, te što nije onako, te ne može to tako, nego ovako... Namjestilo se da ja i Vučinić dođemo u isto vrijeme na biračko mjesto. Ušao je on prvi, ja za njim. Kad nas je dobro iskritikovao i učio kako da radimo, izvadio je nekakvu plavu kesu i rekao da mora sve što se baci tog dana u nju da nosi tamo kod njegovih. Pravio je probleme stalno. Jednoj ženi nije dao da glasa. Ona izvadila ličnu kartu, a on počeo da viče: „Što mašeš ličnom kartom“. Napravio se problem i ja sam vidio da nas jad nađe, pa smo zvali izbornu komisiju da dođe, a ja sam pozvao ovog mog iz SNP-a, za Malesiju, ali on nije htio da ulazi dok nije stigla OIK“, kazao je Petar Ljuljđurović.

Članovi biračkog odbora navode da je Vučinić podgoričkom listu Dan izjavio da je bilo mnogo nepravilnosti putem pisma.

„Kako je to bilo moguće kad su na taj način glasala samo četiri građanina. Kad smo prebrojavali glasove ustanovili smo da su dvojica glasala Lekića, dvojica Filipa Vujanovića“, zaključili su članovi biračkog odbora.

Izvor: Pobjeda, CdM

 

Portal Analitika